Співпраця з Полтавським обласним благодійним фондом «Громадське здоров’я»: Школа кураторів

3 листопада 2020 року спеціаліст Полтавського обласного благодійного фонду «Громадське здоров’я», консультант зі здорового способу життя, соціальний працівник проєкту «Права та здоров’я уразливих груп населення: заповнюючи прогалини» Володимир Ходунай у режимі відеоконференції провів просвітницьку зустріч із кураторами академічних груп Полтавської державної аграрної академії на тему «Булінг, мобінг, секстинг, онлайн-грумінг».

 

До зустрічі приєдналися 79 кураторів академічних груп. Ведучий розкрив зміст поняття «булінг», висвітлив його ознаки і види (фізичний, психологічний, економічний, сексуальний), роз’яснив способи його здійснення. Зокрема, було наголошено на тому, що найпоширенішим способом цькування став кібербулінг. Фахівець фонду оприлюднив такі цифри: «В Україні із 7000 опитаних молодих людей 16 % пропускають заняття в закладах освіти через цькування в мережі Інтернет, 40 % не діляться проблемами з дорослими, 70 % стикалися з цією проблемою, а 36 % студентів зараховують себе до жертв кібербулінгу. Варто підкреслити, що в умовах запровадження дистанційної освіти ця проблема набирає все більших обертів».

 

Також під час відеоконференції було детально висвітлене поняття «мобінгу» (форм переслідування на робочому місці), «секстингу» (інтимного спілкування за допомогою листування або телефонних розмов) та «онлайн-грумінгу» (вимагання через мережу Інтернет).

 

Працівники фонду надали у користування кураторам розроблену детальну презентацію з цієї теми, з якою кожен із них матиме змогу ознайомити свою кураторську групу. Надзвичайно слушними стали поради стосовно того, як можна запобігти діям кривдників, яку культуру спілкування варто формувати у молоді, щоб у подальшому вберегти молодих людей від переслідувань з боку булерів.

 

 

 

 

 

 

Аудиторія: 

Мітки: 

Діяльність: