Старт інноваційного проекту "Внутрішня мобільність студентів аграрних ВНЗ України" взято!

Вже другий рік поспіль успішно функціонує та дає свої результати Спільний польсько-український проект "Інноваційний університет та лідерство", що реалізовується на базі факультету "Вільних мистецтв і наук" ("Artes Liberales" ) Варшавського університету за підтримки фонду "Інститут "Artes Liberales", Спілки ректорів вищих навчальних закладів України та Міжнародного фонду досліджень освітньої політики. За час перебування у Варшаві всі учасники проекту з провідних ВНЗ України, мають можливість поспілкуватися з фахівцями університету: триває навчання, лекції та семінари, під час яких обговорюються питання якості надання освітніх послуг, особливості адміністративного управління ВНЗ, дистанційне навчання та ін. Другою ж складовою для всіх учасників являється організація різного роду консультацій та зустрічей, спрямованих на ознайомлення з навчальним процесом та особливостями надання вищої освіти у Польщі. Наступним етапом є розробка мікро-проектів, презентація яких відбувається у м.Київ за участю представників освітнього простору Польщі та України, кращі проекти отримують підтримку та впроваджуються у життя.

 

Участь у Проекті беруть представники провідних ВНЗ України, серед яких Полтавську державну аграрну академію у листопаді 2014 року представляла помічник ректора з молодіжних питань Полтавської державної аграрної академії, голова Об'єднаної ради студентського самоврядування аграрних ВНЗ України 2011-2015 рр. Тетяна Бардіна.

 

 

За підсумками проведених навчань та консультацій у Варшаві у кожного учасника Проекту логічним завершенням став захист своїх Мікропроектів.

До Вашої уваги пропонується презентація Проекту, запропонованого Тетяною для реалізації у всіх аграрних ВНЗ України під назвою "Внутрішня мобільність студентів аграрних ВНЗ України".

Студент будь-якого аграрного закладу з України сьогодні має можливість і підтримку європейських ВНЗ та різних Міжнародних проектів щодо академічної мобільності, чому ж тоді ця можливість відсутня в межах нашої країни. Ми маємо потужні центри аграрної освіти майже у всіх регіонах держави - наші інститути, академії, університети, тому з легкістю можемо, обмінюватися досвідом, знайомитися з культурою різних міст та особливостями функціонування навчальних закладів, органів студентського самоврядування, проживанням у гуртожитках та ін.

24 листопада на засіданні ради Асоціації працівників аграрних навчальних закладів України «Украгроосвіта» відбулася презентація цього Проекту, присутні проявили неабияку зацікавленість та одноголосно підтримали ідею його впровадження у всіх своїх навчальних закладах.

Таким чином вже з наступного навчального семестру студенти аграрних навчальних закладів зможуть повноцінно користуватися правом на академічну мобільність.

Аграрні вищі навчальні заклади, незважаючи на складні політичні, економічні та соціальні умови, розвиваються, ставлять нові завдання та з легкістю їх вирішують, ми просто зобов'язані повернути Україні ім'я "Житниці Європи" і стати прикладом для наслідування!

Запрошуємо всіх студентів, що навчаються у аграрних ВНЗ України долучитися до реалізації Проекту.

За детальною інформацією звертайтеся за електронною адресою bardinatan@gmail.com

Корисні посилання для забезпечення права на академічну мобільність:

(посилання на Закон України Про вищу освіту)

(Постанова Кабінету Міністрів України)

(Примірне Положення про право на академічну мобільність)