Стажування у Франції-2016: можливості та перспективи

16 листопада у Полтавській державній аграрній академії відбулася традиційна зустріч з делегацією федерації «ОБМІНИ ФРАНЦІЯ-УКРАЇНА» (FÉDÉRATION ÉCHANGES FRANCE UKRAINE) на тему «Стажування у Франції-2016: можливості та перспективи» та відбір претендентів для участі у програмах стажувань. У складі делегації прибули Філіп і Жозет Жене, а також Паскаль Балавендер.


На фото (зліва-направо): Паскаль Балавендер; начальник відділу міжнародних зв’язків Анна Тараненко; ректор академії, професор Валентина Аранчій; президент асоціації CPCU Філіп Жене; учасник програми стажувань для викладачів 2015 року Наталія Канцедал; Жозет Жене; Катерина Арсентьєва

Співпрацю з федерацією обмінів «Співробітництво регіону Пуату-Шарант – Україна», президентом якої на даний момент є Філіп Жене, започатковано ще у 2001 році. Результатом такої співпраці є працевлаштування випускників ПДАА на спільних українсько-французьких підприємствах, а також проходження професійних та лінгвістичних стажувань викладачами.
Враховуючи позитивні результати багаторічної співпраці з FEFU, що дають можливість випускникам аграрної академії знайти престижну роботу згідно набутої спеціальності (для кращих студентів – здобути безкоштовну європейську освіту ступеня «Магістр» у Франції), ректор академії, професор Аранчій Валентина Іванівна підписала угоду про продовження такого співробітництва.


На фото: підписання угоди щодо продовження співробітництва

Під час інформаційно-презентаційної зустрічі президент асоціації «Співробітництво регіону Пуату-Шарант – Україна» Філіп Жене розповів про види стажувань, що пропонує федерація у 2016 році для студентів Полтавської державної аграрної академії.
Також свої досягнення презентували учасники програм стажування попередніх років, студенти Валентин Дона та Антон Кравченко.

На фото: інформаційно-презентаційна зустріч зі студентами

Стажування відбуваються за принципом проходження відповідних рівнів, кожен з яких підтверджується сертифікатом. Це дає змогу студенту одночасно із здобуттям вищої освіти в ПДАА сформувати особисте кар’єрне досьє для потенційних роботодавців – спільних французько-українських підприємств, що мають постійну потребу у відповідних фахівцях, надають можливості безкоштовного навчання, проходження практики у Франції, а у подальшому – працевлаштування.


На фото: вручення сертифіката учаснику програм стажування Валентину Доні

Відбір учасників для участі у програмах 2016 року проводився у формі співбесіди. Студенти мають можливість пройти стажування у зимовий та літній період 2016 року в залежності від обраної ними програми та з урахуванням особливостей графіку навчального процесу ПДАА.
Для незареєстрованих учасників, а також осіб, що виявили бажання взяти участь у проектах FEFU-2016, є можливість пройти співбесіду по Skype у лютому-березні 2016 року.
За більш детальною інформацією можна звернутися у міжнародний відділ ПДАА безпосередньо до начальника відділу Тараненко Анни Олексіївни.

Офіційна сторінка FEFU (мова сторінки – українська, французька):  www.fefu.org.

Стежте за новинами асоціації FEFU у соціальній мережі Facebook та задавайте питання https://www.facebook.com/fefu.org (мова сторінки – українська, французька).

Додатково: інформацією та досвідом проходження стажувань завжди готові поділитися:

Дона Валентин https://vk.com/v.dona

Кравченко Антон https://vk.com/anton.kravchenko999

Діяльність: