STOP BULLING!

Саме під таким гаслом 17 вересня 2021 року пройшла зустріч представників психологічної служби ПДАУ практичним психологом Ганною Подлєсною і соціальним педагогом Юлією Овсієнко зі студентами факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва спеціальностей 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва і 181 Харчові технології Полтавського державного агарного університету та адміністрацією факультету: деканом Анатолієм Шостею, заступником декана з виховної роботи Віктором Слиньком, завідувачем кафедри технологій дрібного тваринництва Світланою Усенко та куратором  групи Богданом Шаферівським.

Тематика зустрічі невипадкова, оскільки саме на початковому етапі перебування першокурсників у нових умовах у колективах можливі різні конфліктні ситуації. Тож аби уникнути й запобігти подібним негативним явищам, фахівці роз’яснили студентам, що саме називають булінгом, які його ознаки і види, як уникати поширення такого негативного явища, як не стати жертвою кривдника, як діяти, якщо стали свідками подібного негативного ставлення до одногрупників або інших студентів, яка відповідальність покладається на кожного учасника конфліктної ситуації.
Для кращого розуміння суті явища Ганна Подлєсна у презентації вдало скомпонувала фрагменти відео, в якому були продемонстровані приклади негативного ставлення молоді до своїх однолітків, звернення уповноважених осіб захищати права потерпілих, фрагменти фільмів, де головні герої потерпають від оточення, маючи певні переваги над ними.
Такі зустрічі мають профілактичний характер і націлені на створення атмосфери взаємоповаги й довіри у студентських групах, на уникнення непорозумінь. Є сподівання, що тематика зустрічі не лише актуальна для першокурсників, а й корисна і пізнавальна. А просвітницька інформація буде для них лише ознайомчою, і ніхто з них не потрапить у неприємну ситуацію, що вимагатиме вживання кардинальних заходів.