Студент академії – переможець конкурсу «Стартап кава»

В травні-місяці 2017 року вперше з’явилась інформація про проект від “Львівської кав’ярні”, що носить назву “Стартап кава”, в рамках якого протягом 3 літніх місяців кожен бажаючий міг долучитися, придбавши 1 чашку спеціального напою, частина прибутку від якої поповнювала фонд, який наприкінці був переданий найкращому стартаперу.

Загалом було відібрано 13 проектів, що претендували на перемогу. Та після відбіркових турів, презентацій, зустрічей з експертами їх залишилося лише шестеро – найцікавіших, найвитриваліших та найкреативніших. Майже місяць точилася боротьба між фіналістами. Але на останньому етапі долю учасників мали вирішити звичайні люди, які погодились допомогти, підтримати учасника, віддавши за нього свій голос.

Переможцем “Стартап кави” став студент 1 курсу факультету економіки та менеджменту Полтавської державної аграрної академії – Томенко Дмитро з проектом “Ровер драйв” та отримав грошовий сертифікат, який може використати для реалізації якогось соціального проекту або власного розвитку.

Головна ідея заключається в розвитку велосипедної інфраструктури міста Полтава, через розповсюдження велопарковок, пунктів з прокату велосипедів, а також спеціальних платформ до закладів громадського харчування. Дана конструкція носить назву “Вело драйв” і є альтернативою всім відомому авто драйву (коли водій на автомобілі під’їжджає до спеціального віконця, не виходячи з нього робить замовлення та вже за декілька хвилин отримує пакунок з їжею). Тож головна думка постала в тому, що існують й інші учасники руху, які не проти перекусити, не злазячи з власного транспорту, наприклад, велосипедисти.

Проект – різносторонній, цікавий, безумовно має право на життя та втілення у реальність. Його реалізація в Полтаві позитивно вплине на екологічну ситуацію, розвантажить дороги, зменшить кількість шкідливих викидів в атмосферу, значно підвищить зовнішній вигляд міста в очах не лише жителів, а й туристів

Отже, вже вкотре можна переконатись, що молодь – дійсно прогресивна та рушійна сила нашої держави. Вітаємо Дмитра з перемогою та бажаємо подальших творчих успіхів!