Студентам розповіли про інноваційні методи заготівлі кормів

Відкриті лекції з провідними фахівцями сільськогосподарської галузі в Полтавському державному аграрному університеті продовжуються. 15 вересня відбулася відкрита лекція з дисципліни «Кормовиробництво та луківництво» для здобувачів вищої освіти 4 курсу факультету агротехнологій та екології.
Лекцію провів випускник ПДАУ Віталій Товстошкур, кандидат сільськогосподарських наук, головний агроном Державного підприємства «Дослідне господарство "Степне"».

 

Під час заняття студенти дізналися про інноваційні елементи технологій вирощування і заготівлі кормів на прикладі діяльності ДП «ДГ "Степне"». Господарство має в користуванні 3,5 тисяч га сільськогосподарських угідь. Окрім того, тут впроваджують наукові розробки вчених із інститутів мережі НААН України.
Також студентам розповіли про вирощування та заготівлю сінажу із багаторічних бобових трав люцерни й еспарцету, про заготівлю кукурудзяного силосу.
Аби студенти отримували актуальну інформацію в галузі сільського господарства, такі лекції проводять в Університеті постійно.