Студентська наукова конференція, присвячена дню студента

16 листопада 2017 року на факультеті економіки та менеджменту відбулася  Студентська наукова конференція, присвячена Дню студента.

Головуючим пленарного засідання був доктор економічних наук, професор, завідувач, професор кафедри маркетингу, Писаренко Володимир Вікторович, а секретарем – здобувач вищої освіти СВО «Бакалавр» спеціальності «Публічне управління та адміністрування» – Будаква Валерія Олександрівна.

Теми доповідей мали досить широке коло обговорень і згуртували студентську молодь, яка розглянула їх як одні з найважливіших у наш час. Активно до дискусії долучалися й викладачі, задаючи цікаві питання доповідачам.
Наприклад, Чунхіна Людмила (науковий керівник – Люлька Вікторія Миколаївна, кандидат філологічних наук, доцент кафедри іноземних мов та українознавства) у своїй доповіді розглянула порівняльні аспекти британської та американської англійської мови і дійшла висновку, що кожен тип цієї мови по-своєму цікавий, але саме американська англійська легша у повсякденному житті через певні лексичні особливості та менш суворі граматичні правила.

Верхогляд Тетяна (науковий керівник – Лозинська Тамара Миколаївна, доктор наук з державного управління, професор, завідувач кафедри публічного управління та адміністрування) у доповіді «Розвиток правової освіти службовця органу місцевого самоврядування» досліджувала поняття правової освіти службовця органу місцевого самоврядування (далі – ОМС), впливи на формування такої освіти у службовців, правові акти та основні документи Ради Європи, що забезпечують демократичний зміст діяльності державного службовця. Цими документами висуваються вимоги до особистих якостей посадових осіб ОМС.
У підсумку своєї доповіді Тетяна дійшла висновку, що підвищення правосвідомості посадовців ОМС дозволить ефективніше впроваджувати в життя основні принципи політики демократичної участі на місцевому рівні.
Карпова Ірина (науковий керівник – Протас Надія Михайлівна, кандидат сільськогосподарських наук, доцент, доцент кафедри економічної кібернетики та інформаційних технологій) у своїй доповіді «Стратегічне планування як елемент стратегічного управління підприємством» дійшла висновку, що стратегічне планування приносить значну кількість переваг підприємствам, які його застосовують, а серед основних переваг назвала фінансову користь і підвищення престижу та іміджу підприємства.
Доповідач Ірина наголошувала, що розробка і реалізація стратегії – найважливіша функція керівників підприємства вищої ланки управління. Адже стратегія формулює основні цілі підприємства і шляхи їх досягнення таким чином, щоб забезпечити єдину спрямованість дій усього колективу підприємства.
Прилипко Ірина (науковий керівник – Маркіна Ірина Анатоліївна, доктор економічних наук, професор, завідувач, професор кафедри менеджменту) досліджувала стратегічне планування розвитку об’єднаної територіальної громади (далі – ОТГ).
Доповідач Ірина запропонувала ОТГ взяти за основу для розробки своєї стратегії розвитку Державну стратегію регіонального розвитку України на період до 2020 року. Адже нині в Україні не існує нормативної бази, яка б визначала порядок та вимоги щодо розробки стратегії розвитку громади через те, що процес децентралізації був запущений лише два роки тому. Також доповідач Ірина дійшла висновку у своїй доповіді, що проект Стратегічного плану розвитку ОТГ має відповідати формі, яка визначається тим, хто надає кошти на проект; мати чітку мету; аргументований бюджет;  можливість існування створеного об'єкта, інституції після завершення фінансування проекту.

Отже, Студентська наукова конференція успішно відбулася. Здобувачі вищої освіти доповідали за досить цікавими й неоднорідними між собою темами. Кожен учасник конференції отримав матеріали Студентської наукової конференції 16 листопада 2017 року.