Студенти академії взяли участь у «ІІІ Безпековій школі молодих лідерів»

   

      З 31 липня по 2 серпня 2013 року на Дніпропетровщині (санаторій «Новомосковський») пройшла «ІІІ Безпекова школа молодих лідерів», організована Молодим Народним Рухом за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні. Цього року школа вже вдруге мала статус міжнародної. Окрім молодих лідерів з усіх регіонів України, участь у школі взяла молодь з Росії та Замбії.
     Серед 70 учасників Полтавську державну аграрну академію у школі представили Постіл Юлія, студентка ОКР «Магістр» факультету економіки та менеджменту та Перетятько Інна, аспірант кафедри фінансів і кредиту.

      Учасники заходу прослухали лекції від провідних експертів у галузі безпеки та зовнішньої політики України. Директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Наталія Немилівська розповіла молоді про політику партнерства НАТО, роль України в Альянсі, досвід та можливості співпраці, підкреслила, що НАТО сьогодні прагне до партнерських стосунків і мирного вирішення усіх конфліктів. Директор Департаменту міжнародної безпеки та роззброєння Міністерства закордонних справ України Олександр Александрович подискутував із учасниками школи на тему «Політика національної безпеки України: сучасний стан та перспективи». Молодь отримала фахові відповіді на всі поставлені запитання, а також представила свою позицію. Варто відзначити, що представник МЗС такого високого рангу брав участь у школі вперше. Наприкінці робочої сесії Директор центру євроатлантичної інтеграції Тетяна Брежнєва та Заступник Голови Атлантичної Ради України Олег Кокошинський презентували учасникам нові загрози та виклики у сучасному глобалізованому світі, механізми їх подолання, роль партнерства у цьому.

      Другий день літньої школи був повністю присвячений проведенню симуляційної гри «Робота Атлантичної Ради НАТО. Подолання кризи у Патрії». Усі учасники були поділені на 28 країн-членів НАТО та отримали завдання щодо подолання кризи у одній уявній країні. Після проведення десятків нарад, переговорів та засідань, задану проблему все ж вдалося вирішити.

      Кожен учасник школи отримав сертифікат, а найактивніші 10 (якими стали і представники академії) – подарунки від Центру інформації та документації НАТО в Україні.

      Варто відзначити високий рівень організації школи, що дало змогу з комфортом та користю провести час. Усі учасники проявили обізнаність і глибокі знання в поставленій тематиці, проявивши при цьому лідерські якості та вміння досягати поставленої мети.

Аудиторія: