Студенти-іноземці відвідали Галерею мистецтв

         Іноземні громадяни – слухачі Центру міжнародної освіти – у рамках вивчення курсу «Країнознавство» побували на навчальній екскурсії у Полтавському художньому музеї (Галереї мистецтв) імені М. Ярошенка.

         Перед проведенням екскурсії іноземці ознайомилися з назвами та визначеннями основних видів та напрямів мистецтва, із здобутками української культури та біографіями знаних полтавських художників Миколи Ярошенка, Івана і Григорія Мясоєдових, Катерини Білокур, Марії Башкірцевої та інших. А в Галереї іноземці на власні очі побачили твори видатних полтавських митців; познайомилися також і з унікальними витворами мистецтва Західної Європи: живописом, скульптурою, декоративною пластикою, порцеляною; побували у виставковій залі Саші Путрі. Вражень у іноземців було багато, і всі вони дуже різнилися між собою: комусь сподобалися зображення військових баталій, іншим – українські сільські краєвиди, витончені портретні роботи, різнобарвно-яскраві квіти або безкрайні морські пейзажі...

         Екскурсія усім дуже сподобалася. Втомлені, але задоволені, іноземці повернулися до свого гуртожитку, адже увечері вони мають ще і виконати домашнє завдання: написати твір «Як я ходив на екскурсію».    

Діяльність: