Студенти-іноземці знайомляться з Полтавщиною

На факультеті підготовки іноземних громадян студенти-іноземці вивчають не лише предмети, які допоможуть їм здобути вищу освіту в Україні, а і знайомляться з українською історією, культурою, традиціями, звичаями українського народу. 7 травня 2018 року заняття із «Країнознавства» відбулося у музеї Полтавської битви.

 

Іноземців вразили події 1709 року, які вписали у світову історію невелике українське місто Полтава. Унікальні експонати музею, стара зброя, речі побуту того часу, військовий одяг, прапори, карти, портрети військових, які брали участь у цій битві, прекрасні скульптури, макети битви викликали велику зацікавленість у іноземців.

 

Після екскурсії гуляли територією музею; бачили редут, пам'ятні знаки, справжні гармати, могилу солдат і офіцерів, які загинули під час битви. Іноземці зробили багато фотографій, щоб показати їх батькам і друзям у різних куточках світу.
Наступним пунктом була Диканька, яка зустріла іноземців своєю Тріумфальною аркою, єдиним в Україні пам’ятником, присвяченим перемозі у Вітчизняній війні 1812 року. У Диканьці відвідали Миколаївську церкву; побачили алею із старих, шестисотлітніх дубів; Бузковий гай.

 

Цікаві легенди, пов’язані із цими місцями запам’ятаються іноземцям назавжди. А неперевершений аромат бузку ще довго буде нагадувати про цю цікаву екскурсію. Іноземці були вдячні організаторам цього заходу, старшим викладачам Петренко Л. Ф., Токуєвій Н. В., співробітникам академії Стрижак М. В., Теслюк Я. Г., за цікаву екскурсію, а викладачі, у свою чергу, були задоволені виявами жвавого інтересу до української історії та культури з боку іноземців. І коли іноземні студенти продовжать навчання у різних містах України, Полтава залишиться у їх пам’яті, як місто з багатою історією, а навчання у аграрній академії – як одна із найцікавіших сторінок їх студентського життя в Україні.