Студенти ПДАА відвідали 6-й Молодіжний форум стипендіальної програми «Завтра.UA: Від ідеї до дії» Фонду Віктора Пінчука

      Стало доброю традицією для студентів ПДАА щороку приймати участь в молодіжному Форумі стипендіальної програми «Завтра.UA», який цього року відбувався 25 – 27 травня в м. Києві під гаслом «Від ідеї до дії» («From Idea to Action»). Учасниками форуму традиційно стали переможці щорічного загальнонаціонального конкурсу програми – понад 300 студентів, відібрані експертною комісією за результатами цьогорічного конкурсу з близько 1900 кандидатів з усієї України.
      Одним з головних завдань цьогорічного Форуму було стимулювати талановиту молодь генерувати власні ідеї та втілювати їх у життя. Впродовж трьох днів роботи Форуму стипендіати програми «Завтра.UA» мали змогу випробувати на практиці механізми створення стартапів, перевірити власні ідеї на життєздатність, а також довести їх до стадії бізнес-моделі та прототипу. Партнером цьогорічного Форуму виступив проект EastLabs – київський стартап акселератор, що шукає амбітні проекти в сфері ІТ, надає їм інвестиції, офіс, менторську підтримку, а також допомагає з пошуком інвестора на наступному етапі.
      Спеціальним гостем Форуму став Перший віце-прем’єр-міністр України Сергій Арбузов, який взяв участь у церемонії нагородження. Він виступив з промовою перед стипендіатами та вручив нагороду команді, чий проект за результатами голосування Великого Журі став переможцем Форуму.

      Сергій Арбузов, Перший віце-прем’єр-міністр України: «Це свято майбутнього нашої країни. Ви молоді, талановиті, ви – наше майбутнє. Такі ініціативи дуже важливі для нашої країни і я хочу запевнити, що уряд зробить все можливе, щоб їх і надалі підтримувати. Я хочу подякувати вам всім і побажати вам щастя. Не зупиняйтеся на досягнутому!».
      Виступаючи з промовою на церемонії нагородження Форуму Віктор Пінчук, засновник програми «Завтра.UA», звернувся до стипендіатів:
      «Ідея – це майже все. Нереалізована ідея – це майже нічого. Це дуже важливо розуміти. На ідеї космічного корабля неможливо полетіти у космос. Ідею комп’ютера неможливо поставити на стіл та користуватися нею. В сучасному світі від задуму до його реалізації повинні проходити лічені миті. І для цього у вас все є».

      Також гостем 6-го Форуму став Мічіо Каку, відомий фізик-теоретик, футуролог, автор низки науково-популярних бестселерів, активний популяризатор науки та ведучий програм на каналах Discovery, BBC, Science Channel, який на запрошення Фонду Віктора Пінчука вперше відвідав Україну. Відомий науковець приєднався до привітання переможців Форуму, а також виступив перед молоддю з промовою, в якій дав їм декілька порад:
       «Майте таку людину, яка була б для вас взірцем. Думайте та мрійте про велике, будьте амбітними. Не бійтеся помилок, адже вони є ключем до успіху. І, нарешті, ніколи не здавайтеся після першої ж невдачі, тому що винагорода приходить пізніше. Не йдіть короткими стежками. Найкращі цінності, місія, креативність, енергія, молодість – все це є у вас! Ви – наше майбутнє!».

      До складу ж Великого Журі, яке у фіналі Форуму визначило команду-переможця, увійшли: засновник програми «Завтра.UA»  Віктор Пінчук, cпівзасновник та голова Ради директорів Холдингу емоцій «Інфест» Андрій Худо, віце-прездент Агрохолдінгу «Мрія» Андрій Гута, співзасновник та президент компанії «KM Core» Євген Уткін та народний депутат України, співзасновник EastLabs Ольга Бєлькова.
       Серед запрошених менторів, які допомагали командам протягом трьох днів роботи Форуму, були відомі представники бізнесу, громадські діячі та засновники успішних стартапів такі як:  директор Google в Україні Дмитро Шоломко, заступник директора МБФ «Відродження» Інна Підлуська, партнер EastLabs Кен Лівер, генеральний директор News Front PR Agency Володимир Дегтярьов, операційний директор Ciclum Роман Хміль та інші. В продовж трьох днів Форуму ментори консультували учасників, виступали перед ними з мінілекціями,  а також ділились з ними власним досвідом та своїми секретами успіху.
       Полтавську державну аграрну академію представляли:

  • Косовська Інна – студентка 3 курсу факультету обліку та фінансів;
  • Постіл Юлія – студентка ОКР «Магістр» факультету економіки та менеджменту;
  • Олійник Аліна – студентка ОКР «Магістр» факультету економіки та менеджменту;
  • Будник Анна – студентка 4 курсу факультету обліку та фінансів;
  • Власенко Аліна – студентка 3 курсу факультету економіки та менеджменту;
  • Ватага Людмила – студентка 3 курсу факультету обліку та фінансів;
  • Есаулова Яна – студентка 5 курсу факультету економіки та менеджменту;
  • Педора Євген – студент ОКР «Магістр» інженерно-технологічного факультету.

       Відпочивати стипендіатам часу не було, тому одразу ж почали працювати над стартапами. Зранку і до пізньої ночі вели дискусії, ділилися досвідом, зверталися за допомогою до менторів і працювали, працювали, працювали…

       Наші студенти долучилися до соціального проекту «Завтра для сиріт», що передбачав створення Інтернет-платформи для взаємозв’язку між керівництвом дитячих будинків, волонтерами, стипендіатами, владою, потенційними інвесторами та благодійниками. Маючи потужну координаційну систему досить легко було б знайти відповідний дитячий будинок (так як на сайті була б база дит/будинків України по всім регіонам), розклад заплонованих заходів на квартал, що проводилися б з допомогою волонтерів.

       Крім того Фондом В. Пінчука Полтавську державну аграрну академію нагороджено дипломом 5 місця за рівень наукової підготовки студентів.

       Варто відзначити наукових керівників студентів, які допомагали їм при написанні конкурсних наукових робіт, готували до проходження відбору психологами, підставляли своє плече під час труднощів та завжди приходили на допомогу. Це, перш за все, Калініченко Олександр Володимирович, к.е.н., доцент кафедри економіки підприємства – під його керівництвом отримало перемогу 6 студентів; Прасолов Євген Якович, професор кафедри безпеки життєдіяльності; Махмудов Ханлар Зейналович, д.е.н., професор, завідувач кафедри бізнес-адміністрування та права; Панікар Ігор Ігоревич – к.вет.н., доцент кафедри патологічної анатомії та патофізіології;
       Також команда ПДАА отримала перемогу за кращий соціальний проект 2012 – 2013 рр. «Дворові ігри.UA», лідером якого є Грінчишина Вероніка. Всі, хто приймав участь в проекті, допомагав в організації та проведенні – це і ваша перемога також.
       Молодці, так тримати! Полтавська державна аграрна академія ще раз довела, що її студенти найкращі!!!

Аудиторія: 

Діяльність: