Студенти пізнавали аспекти технологій створення габітарного іміджу

Кожна людина впродовж життя пізнає не тільки навколишній світ і самого себе, але й оточуючих. Від того, як люди сприймають та оцінюють інших, які при цьому виникають образи та враження, залежать відносини, розуміння один одного та ефективність взаємодії, комунікації.

Імідж − це цілісний образ, сума багатьох доданків. Коли говорять про імідж людини, то мають на увазі: імідж середовища (як виглядає її офіс, кабінет, автомобіль); матеріалізований імідж (предмети, якими користується: листи, візитна картка, подарунки і квіти, які вручає); вербальний імідж (від манера говорити і писати); кінетичний імідж (жести, міміка і рухи тіла); габітарний імідж (костюм, зачіска, аксесуари); ментальний (світоглядні і морально-етичні установки, соціальні стереотипи тощо). Вдалий імідж людини як у громадському житті, так і в бізнес-середовищі, безумовно, впливає на формування авторитету та успішне просування кар’єрними сходинками.

9 листопада на лекції з навчальної дисципліни «Стиль та імідж менеджера» студенти ступеня «Бакалавр» напряму підготовки «Менеджмент» разом з викладачем, – к.е.н., доцентом Тетяною Вікторівною Воронько-Невідничою, пізнавали різноманітні аспекти технологій створення габітарного (зовнішнього) іміджу.

Завдяки експертові з візажу, – студентці факультету економіки та менеджменту Калініченко Марині, – здобувачі вищої освіти змогли дізнатися про особливості офісного мейк-апу, його основні правила, етапи нанесення, особливості  застосування хроматичного кола у габітарному іміджі тощо.

Марина поділилася досвідом щодо вибору макіяжу на ділові зустрічі, а також розкрила секрети образу для святкових і урочистих заходів. Студенти змогли власноруч, за допомогою настанов експерта, зробити макіяж одногрупницям, тим самим побачивши помилки, та навчитися їх виправляти.

 
 
Білоус Марія, Григор Ірина та Роздобудько Наталія в ролі професійних візажистів та моделей
 
 
Експерт Марина за роботою

Крім того, лекція була цікава не тільки для дівчат, а й для хлопців. Чоловіки-експерти – к.е.н., доцент Олег Володимирович Федірець та к.е.н., доцент Іван Олексійович Терещенко, показали та навчили студентів різним способам зав’язування краватки, що є важливим елементом при формуванні індивідуального стилю та зовнішнього вигляду.

 
Конкурс експертів на якнайшвидше зав’язування краватки
 
 
 
Конкурс хлопців на якнайшвидше зав’язування краватки
 
Рукас Олександр Володимирович – переможець конкурсу

У цілому пара вийшла цікавою та захопливою і всі студенти дізналися чимало нового. Упевнені, що тепер вони, як майбутні менеджери будуть  гордістю і обличчям підприємств, установ, організацій. І точно зможуть представляти себе на найвищому рівні не тільки розумовими здібностями, а і зовнішнім виглядом!

Діяльність: