Студенти Полтавської державної аграрної академії на лекції Тоні Блера

      У вівторок 23 жовтня 2012 року, у Дніпропетровську на запрошення Фонду Віктора Пінчука Тоні Блер, прем’єр-міністр Великобританії (1997-2007 р.), провів зустріч з українською молоддю та прочитав лекцію «Модернізація країн у XXI столітті», після чого відповів на численні питання аудиторії.
      Зустріч, що відбулась в ДК «Металург», зібрала близько 1600 студентів та стипендіатів програми «Завтра.UA» з Полтави, Дніпропетровська, Запоріжжя, Києва, Івано-Франківська, Луганська, Харкова, Донецька, Маріуполя та інших міст. Також, у лекції взяли участь співробітники заводів компанії «Інтерпайп».
      Відкриваючи першу публічну лекцію Фонду за межами Києва, Віктор Пінчук сказав: «Тоні Блер – це людина, мабуть, одна з найкращих на землі, що може презентувати майбутнє. Таких людей взагалі небагато в світі. І я буду докладати зусилля, щоб більша частина з них потрапила в Дніпропетровськ і у вас була можливість поспілкуватись з ними».


Віктор Пінчук, Тоні Блер та Олександр Вікул

      В рамках лекції Тоні Блер представив своє бачення ключових факторів, що впливають на розвиток та модернізацію країн в наш час: «У ХХІ столітті найкраще працюють вільні і відкриті суспільство та економіка. Це звичайно питання демократії. Адже демократія – це той шлях, який дозволяє громадськості контролювати діяльність уряду. З іншого боку – це вільне суспільство у сенсі того, що люди вільні генерувати нові ідеї, бути креативними, знаходити нові шляхи щось робити. Якщо світ швидко змінюється, то і ви маєте змінюватись швидко, щоб не відстати. В цьому світі успішними будуть люди, що відкриті до нових ідей, які завжди шукають нового мислення та дії».


Тоні Блер, прем’єр-міністр Великобританії (1997-2007 р.)

       Тоні Блер наголосив на тому, що освіта є критичною складовою у створенні успішного майбутнього країн в усьому світі: «Освіта стає основною складовою майбутнього країни. Освіта яка є не лише для еліт, а для широких мас населення, якісна освіта, а не базова. Це означає, що систему освіти необхідно реформувати майже по всьому світу, щоб якісна освіта була доступна кожному. Країни, які хочуть бути успішними у ХХІ столітті мають сфокусуватись на створенні вищих навчальних закладів і зробити їх основою розвитку інтелекту, здібностей та технічного прогресу».
     Також, він додав, що важливо «створити ініціативний приватний сектор, який має бути конкурентоспроможним та вибудовувати правильні партнерські стосунки з ВНЗ, адже саме звідти вони отримують робочі кадри». Крім того, Тоні Блер сфокусував увагу слухачів на важливості підвищення ефективності роботи урядів, зазначивши що «у наш час ми залишили позаду старі ідеї поділу на «правих» та «лівих», які домінували у ХХ столітті. Сьогодні ми живимо в еру уряду, який має менше концентруватись на питанні ідеології, а більше на ефективності, на тому як перетворити ідеї в дії».
     З 2006 року в рамках проекту «Публічні лекції» Фонд Віктора Пінчука регулярно запрошує в Україну всесвітньо відомих економістів, політиків та громадських діячів для обговорення сучасних викликів, що стоять перед Україною та світом. Організація подібного відкритого діалогу лідерів та експертів високого рівня з українською аудиторією – внесок Фонду в формування в Україні нового покоління відповідальних лідерів.


Студенти Полтавської державної аграрної академії


Студенти Полтавської державної аграрної академії з Віктором Пінчуком, засновником Стипендіальної програми «Завтра.UA»

      Студенти Полтавської державної аграрної академії зажди бажані гості у заходах Фонду В. Пінчука, тому й мали можливість слухати лекцію Тоні Блера на почесних місцях першого ряду.

      Студенти Полтавської державної аграрної академії, котрі відвідали публічну лекцію Тоні Блера «Модернізація країн у XXI столітті» дуже вдячні адміністрації академії в розумінні та забезпеченні транспортом до м. Дніпропетровськ.

Аудиторія: 

Діяльність: