Студреспубліка ПДАА 2019. Як це було…

З 7 по 9 червня на базі практики Полтавської державної аграрної академії в с. Петрівка відбулося масштабне дійство «Студентська республіка ПДАА 2019».

Понад 90 студентів зібралися в одному місці, щоб протягом 3 днів обговорити важливу тему для майбутнього «Стратегія розвитку ПДАА 2030».

По приїзду в країну Студреспубліка на учасників чекало чимало сюрпризів, новинок та цікавинок, адже це не лише повноцінна країна з усіма належними службами, але й унікальний в своєму роді майданчик для самореалізації, який дає змогу помилятися та не повторювати дані помилки в реальному житті.

На офіційне відкриття заходу завітали почесні гості: Начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавського міськвиконкому – Бабенко Олена Миколаївна, начальник відділу реалізації молодіжної політики Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавського міськвиконкому – Стрілець Олена Віталіївна, депутат Полтавської міської ради – Глазов Олександр, лідер Республіканського руху на Полтавщині – Олег Слизько, а також адміністрація Полтавської державної аграрної академії, які привітали учасників з початком проекту та побажали плідної роботи протягом трьох днів.

Протягом першого дня учасники наполегливо працювали в групах на 3 пленарних засіданнях над темою розвитку ПДАА. Одразу після розподілу на групи учасники почали сумлінно думати, генерувати ідеї та обговорювати важливі питання. Протягом всього дня позиції учасників розділились, починаючи від найгіршого сценарію розвитку подій і завершуючи сценарієм, де академія - найінноваційніший ВНЗ в Україні. Але всі учасники без сумніву зійшлися на думці, що академія сьогодні – це збірка можливостей для кожного.

По завершенню оргдіяльнісної гри, всі учасники прийняли участь у суб-фестивалі "Нічна туса", а наприкінці дня відбулась посвята в студреспубліканці.

Протягом всього другого дня на учасників чекала яскрава рольова гра. Починаючи від митного контролю, міністерств, валют, журналістських служб, відеоновин і т. д. учасники мали пройти медичний огляд, пройти навчання в університеті, влаштуватися на роботу в т. д.

Ключова тема події "Стратегія розвитку ПДАА до 2030 року" була пронесена крізь всі 3 дні Студреспубліки, адже під кінець другої доби учасники розділилися на партії, де кожен представляв своє бачення по розвитку академії.

На завершення учасники прийняли участь у суб-фестивалях" Перша леді", де перемогу здобула студентка факультету Економіки та менеджменту Кулінич Анна, "Містер Студреспубліки", де переміг студент факультету Агротехнологій та екології Кірічук Роман, а також "Ліга поганих жартів" та "Кубок КВН".

А стати мером цього року намагалися рекордна кількість чоловік, а саме - 6. Позиції відрізнялися, напруга зростала, а вже під ранок стало відомо, що звання мера Студреспубліки виграла студентка 2 курсу факультету економіки та менеджменту - Вовк Олена.

В магістрат пройшли:

  • Домішкевич Ірина - факультет Агротехнологій та екології;
  • Джакелі Нателла - факультет Економіки та менеджменту;
  • Кропмайер Семен - факультет Агротехнологій та екології;
  • Журбенко Олексій - факультет Агротехнологій та екології;
  • Шабельник Сергій - факультет Економіки та менеджменту;
  • Сурмило Олександра - інженерно-технологічний факультет;
  • Коваленко Діана - факультет Економіки та менеджменту;
  • Кірічук Роман - інженерно-технологічний факультет;
  • Плеханов Данііл - факультет ветеринарної медицини;
  • Спориш Ярослав  - факультет ветеринарної медицини.

Аудиторія: 

Діяльність: