Сучасні технології навчання у вищій школі

Викладачі кафедри Сердюк Ольга Іванівна та Горбатюк Людмила Михайлівна серед сучасних технологій віддають перевагу інтенсивним методам навчання. Серед них так звані «активні», які використовуються для тренування та розвитку творчого мислення студентів, формування в них відповідних практичних умінь та навичок. Вони стимулюють і підвищують інтерес до занять, активізують та загострюють сприймання навчального матеріалу.

29 травня 2014 року для студентів магістратури спеціальності “Адміністративний менеджмент” у межах вивчення дисципліни “Техніка адміністративної діяльності” викладачами кафедри менеджменту Сердюк О.І. та Горбатюк Л.М. був застосований один з активних методів навчання – ділова гра.

 

Ділова гра включала наявність ігрового моделювання та розподіл ролей між учасниками гри; наявність загальної мети всього ігрового колективу, досягнення якої забезпечувалося взаємодією учасників гри, підкоренням їх різнобічних інтересів цій загальній меті.

Студенти заздалегідь підготували пакет презентаційних матеріалів, який включав історію компанії, створення нового продукту та його кошторисну вартість.

В процесі заняття студенти оволоділи технікою складання прес-релізу, факт-листа.