Традиційна конференція до Дня місцевого самоврядування

Кожен з нас, незалежно від того, де він проживає, є членом територіальної громади – сільської, селищної чи міської. Територіальна громада, а отже, і кожен з нас, є суб’єктом місцевого самоврядування або, інакше кажучи, – суб’єктом публічно-самоврядної влади. Від якості місцевого самоврядування значною мірою залежать добробут, комфорт і безпека громадівського середовища.

Теоретичні та прикладні проблеми підвищення результативності та ефективності місцевого самоврядування на сучасному етапі реформи публічної влади стали предметом обговорення III Всеукраїнської науково-практичної конференції (за міжнародною участю) «Місцеве самоврядування в Україні та світі: теорія і практика», яку організувала 8 грудня 2020 року кафедра публічного управління та адміністрування Полтавської державної аграрного університету.

У конференції взяли участь науковці провідних закладів вищої освіти країни, які проводять дослідження в галузі публічного управління та адміністрування, дослідники з Грузії та Польщі, представники органів місцевого самоврядування, здобувачі вищої освіти ступеня доктора філософії спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування».

 

Про специфіку формування органів місцевого самоврядування різних рівнів після проведення адміністративно-територіальної реформи в Україні доповів виконавчий директор Асоціації «Полтавська обласна асоціація органів місцевого самоврядування» Микийчук В. П.; депутат Полтавської районної ради, аспірант кафедри публічного управління та адміністрування Глазов О. М. окреслив нові функції районних рад і можливості їхньої взаємодії з іншими суб’єктами публічної влади; завідувачка кафедри публічного управління, адміністрування та міжнародної економіки Білоцерківського національного аграрного університету Сокольська Т. В. поділилася досвідом налагодження співпраці між університетом та органами місцевого самоврядування; директор інституту економіки, управління, права та інформаційних технологій ПДАА професор кафедри публічного управління та адміністрування Галич О. А. у своїй доповіді звернув увагу на важливість функціонування у закладах вищої освіти студентського самоврядування, яке допомагає виявляти організаторські здібності студентів та їхні лідерські якості, а також сприяє формуванню «м’яких навичок» (soft skills), вкрай необхідних посадовцям органів державної влади і органів місцевого самоврядування; завідувачка кафедри публічного управління та адміністрування доктор наук з державного управління Лозинська Т. М., підбиваючи підсумки конференції, звернула увагу на те, що ні адміністративно-територіальна реформа, ні реформа публічного управління в Україні не є самоціллю – вони покликані сприяти поліпшенню якості надання управлінських послуг населенню, а це означає, що служба в органах місцевого самоврядування має базуватися на постійному навчанні та підвищенні кваліфікації посадовців.

 

Організаційний комітет конференції планує збільшити кількість як вітчизняних, так і зарубіжних її учасників і, виконавши необхідні формальності, надати їй статусу міжнародної.

 

Аудиторія: 

Мітки: 

Діяльність: