Тиждень права у Полтавській державній аграрній академії

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2017 року № 579-р. з 4 по 10 грудня 2017 року у Полтавській державній аграрній академії на базі кафедри підприємництва і права тривали заходи в рамках Всеукраїнського тижня права.

4 грудня 2017 року студенти та викладачі Полтавської державної аграрної академії взяли участь у круглому столі «Ефективне використання природних ресурсів. Енергетичний перехід України», що проходив на базі кафедри підприємництва і права ПДАА у рамках XIV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Серед спікерів: Ганна Кіященко, голова Полтавської філії Суспільної служби України, член БГЗО при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості; Лідія Чернига, екоактивістка, учасниця Deno-Конгресу-2017 (Берлін) присвяченому ефективному енергозбереженню.
Після круглого столу учасники переглянули документальну стрічку з програми XIV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA «Рок-н-рольники» (регіональний координатор фестивалю – Наталія Кірячок).

   

5 грудня 2017 року на базі кафедри підприємництва і права Полтавської державної аграрної академії відбулася Х студентська конференція «Актуальні проблеми права». До заходу активно долучилися студенти ПДАА різних спеціальностей, у тому числі спеціальностей «Право» та «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

6 грудня 2017 року студенти спеціальності «Право» та викладачі кафедри підприємництва і права Полтавської державної аграрної академії взяли участь у круглому столі «Права та обов’язки пацієнтів. Способи захисту прав пацієнтів» у рамках проекту «Знай свої права» (автор проекту – Медвінська О.В.). Серед спікерів: Пашков В.М., д.ю.н., проф., завідувач кафедри цивільного, господарського та екологічного права Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого; Олефір А.О., к.ю.н., асистент кафедри цивільного, господарського та екологічного права Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

     

7 грудня 2017 року студенти спеціальності «Право», викладачі та завідувач кафедри підприємництва і права Полтавської державної аграрної академії Махмудов Х.З. взяли участь у зустрічі із суддею Полтавського апеляційного суду у відставці КИСІЛЕМ АНАТОЛІЄМ МИКОЛАЙОВИЧЕМ. Спілкування стало надзвичайно цікавою та пізнавальною подією для майбутніх юристів: обговорювали право на судовий захист, практику призначення судами кримінального покарання, особливості відбування кримінального покарання у вигляді позбавлення волі.

 

8 грудня 2017 року на кафедрі підприємництва і права відбулася презентація видань про права людини, іншої літератури правового змісту.

Кафедра підприємництва і права висловлює вдячність усім учасникам заходів, присвячених відзначенню Всеукраїнського тижня права, та сподівається на подальшу співпрацю задля утвердження цінностей права та розбудови громадянського суспільства в Україні!

Мітки: