У Польський Центр завітав Святий Миколай

До Нового Року вже не далеко. Так традиційно склалося, що цикл новорічних та різдвяних святкувань розпочинається святом Святого Миколая.

І хоча кожна нація, кожен народ, навіть кожна соціальна група має свої звичаї, що виробилися протягом багатьох століть і освячені віками, усі чекають Миколая з великим нетерпінням.

Раді цьому святу і в Польському Центрі. Кабінет святково вбраний новорічними прикрасами, на дверях висить панчоха для подарунків.

Святий Миколай дуже популярний в Польщі. На його честь названі 327 костелів і 52 міста, багатьох дітей називають на його честь. Образ Святого Миколая посів місце чи не найулюбленішого святого і в українців.

За традицією у ніч з 5 на 6 грудня у Польщі, з 18 на 19 грудня в Україні святий Миколай (у Польщі – Mikołajkа) приносить вночі подарунки дітям і дорослим.

6 грудня слухачів польської мови у Польському Центрі чекали цукерки, солодощі і мандаринки. На заняттях пані Моніка розповідала про традиції та звичаї святкування цього свята  у Польщі, слухачі вивчали привітання до свята (Życzenia Mikołajkowe).

У цей день пройшло заняття фільмове, на якому бажаючі переглянули найкращу польську романтичну комедію «Листи до М» (Listy do М). Це 5 різних історій, що відбуваються у Варшаві у Святвечір. Чари цього вечора вплинуть і назавжди змінять життя всіх героїв, бо ж не можна втекти від свят…