Участь працівників психологічної служби ПДАА у Всеукраїнській науково-практичній конференції

ПРО УЧАСТЬ У ВСЕУКРАЇНСЬКІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ «РОЛЬ ПСИХОЛОГІЧНОЇ СЛУЖБИ ВИЩОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ У ЧАС СУСПІЛЬНИХ ТРАНСФОРМАЦІЙ»

19-20 травня 2017 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Роль психологічної служби вищої освіти України у час суспільних трансформацій».
В її роботі прийняли участь працівники психологічної служби ПДАА – Шупта І. М. та Плаксієнко І. Л., які підготували тези доповіді «Мотузковий курс як засіб адаптації та налагодження взаємодії між викладачами і студентами-першокурсниками (на прикладі співпраці психологічної служби та колективу кафедри публічного управління та адміністрування Полтавської державної аграрної академії)».

Сам захід було організовано Психологічною службою Львівського національного університету імені Івана Франка,  кафедрою психології та науково-методичним центром практичної психології та соціальної роботи НАПН України.
У роботі конференції взяли участь керівники та працівники психологічних служб вищих навчальних закладів Львова, Харкова, Херсона, Києва та Луцька.
Віталій Панок – директор НМЦ практичної психології та соціальної роботи НАПН України наголосив на гострій необхідності провести кардинальні зміни не лише у системі психологічного супроводу учасників навчально-виховного процесу від початкової школи до вищої освіти, але й у процесі реструктуризації системи професійної підготовки майбутніх фахівців у галузі психології. Зокрема, це стосується тих фахівців, які в подальшій своїй професійній діяльності працюватимуть психологами-практиками, тренерами та психотерапевтами.
Учасники конференції розглянули питання необхідності підтримки психологічних служб з боку керівників вищих навчальних закладів та міністерства освіти і науки України, а також залучення фахівців у сфері психології до модернізації та організації навчально-виховного процесу.

Мітки: