Участь студенток спеціальності 126 «Інформаційні системи та технології» у міжнародній конференції «День дівчат в ІКТ»

22 квітня 2021 року на честь святкування 10-річчя Міжнародного дня дівчат в ІКТ відбулася онлайн-конференція «День дівчат в ІКТ (інформаційно-комунікаційних технологіях)», яку провели CSR Ukraine, експертна організація Центр «Розвиток КСВ», та її ініціатива #Дівчата STEM у межах проєкту «Трамплін до рівності», що реалізується Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні за фінансової підтримки Швеції.

Мета конференції – підвищення обізнаності дівчат і молодих жінок про важливість цифрових навичок і заохочення їх до навчання і побудови кар’єри у сфері ІКТ (інформаційно-комунікаційних технологій).

Від ПДАА в конференції взяла участь команда дівчат, до складу якої  увійшли студентки, що навчаються за спеціальністю 126 «Інформаційні системи та технології»: Ірина Кулінченко, Вікторія Пономаренко, Марія Запека,  Вікторія Муковоз.

Дівчата поділилися враженнями від конференції.

Кулінченко Ірина (студентка 2 курсу групи ІСТбд_21):

У рамках заходу було заплановано 10 годин надихаючих історій, інтерактивний воркшоп, дискусії з ІКТ-експертками провідних українських та міжнародних компаній, цінні поради про старт кар’єри та жіноче лідерство в ІКТ, вікторини, конкурси та круті подарунки для найбільш активних учасниць.

Під час конференції критично розглядалися питання, чи є хоч один напрям, де не може працювати жінка, серед різноманітних професій у сфері інформаційних технологій?

– З’ясували, що найбільш затребувані IT-фахівці серед жінок – тестувальники, менеджери проєктів, верстальники, дизайнери інтерфейсів. На нетехнічних посадах у цій галузі жінки зустрічаються в HR і PR, також багато дівчат sales-менеджерів, зустрічаються жінки-керівники. Дівчина-програміст і дівчина-сисадмін – явище нечасте, але це не означає, що про такі посади слід забути. Такого поняття як «жіночі професії в ІТ» не існує. Якщо тип мислення, освіта, зацікавленість і внутрішнє прагнення домогтися успіху підштовхують саме до такої діяльності, то потрібно відкинути всі забобони і йти до своєї мети. Дуже важливо знати свої інтелектуальні можливості й акцентуацію характеру, щоб зробити правильний вибір.

Вікторія Муковоз (студентка 2 курсу ІСТбд_21(стн)):

Захід тривав протягом десяти годин, на якому я дізналася багато цікавої інформації про особливості роботи в ІКТ та про те, як розпочати кар’єру в цій галузі. Отримала корисні поради і лайфхаки, познайомилася з ІКТ-експертами провідних українських і міжнародних компаній, надихнулася досягненнями жінок-експертів. Після виступу експерта була можливість взяти участь у вікторині та отримати подарунки від компаній.

Конференція тривала протягом дня, піднесена атмосфера відчувалась і у виступах спікерів, і в інтерактивних обговореннях, і під час воркшопів із популярних тематик професійних напрямів ІТ. Учасниці зазначили, що отримали цікаву й корисну інформацію про старт кар’єри в ІКТ, орієнтованість у безмежному океані інформаційних технологій.

 

 

 

Аудиторія: 

Мітки: 

Діяльність: