Участь у 72-й конференції Європейської федерації тваринництва

Із 30 серпня до 3 вересня 2021 року в м. Давос (Швейцарія) проходить 72-га конференція Європейської федерації тваринництва «Scientific solutions to different demands on the livestock sector». Цього року конференція представлена 74-ма секціями за різними напрямами досліджень у тваринництві. Робота конференції здійснюється у вигляді публічних доповідей і презентацій в режимі онлайн.

У роботі конференції (презентація постера) беруть участь співробітники кафедри технологій дрібного тваринництва Полтавського державного аграрного університету: здобувач ступеня вищої освіти доктор філософії Оглобля Вікторія та професор кафедри Кравченко Оксана. Вони підготували постер «Reproductive qualities of pigs of Irish selection in the conditions of industrial production in Ukraine».

Європейська федерація тваринництва є міжнародною неурядовою організацією, яка спрямована на поліпшення знань і поширення результатів досліджень розведення домашніх тварин. Членство відкрите для вчених, тваринників та інших зацікавлених осіб. Штаб-квартира федерації знаходиться в м. Римі (Італія).
Асоціація була заснована в Парижі під час 5-го Міжнародного конгресу з тваринництва, урочисті збори якої відбулися 8 листопада 1949 року.
Хоча асоціація повинна була бути європейською, країнами-засновниками стали Австрія, Бельгія, Данія, Франція, Німеччина, Іран, Італія, Марокко, Нідерланди, Іспанія, Швейцарія та Туніс, тобто вона включала частини як Африки, так і Азії. Зараз членами федерації є країни Європи і Середземноморського басейну, зокрема й Україна.