Участь у міжнародній науково-практичній онлайн-конференції «Інноваційні технології та перспективи розвитку м’ясопереробної галузі»

Викладачі кафедри харчових технологій Будник Н. В., Кайнаш А. П., Сукманов В. О., Дубова  Г. Є. та студенти спеціальності 181 «Харчові технології» Смірнова Д., Дерид Є., Бузуверя В. взяли активну участь у Міжнародній науково-практичній онлайн-конференції «Інноваційні технології та перспективи розвитку м’ясопереробної галузі», яку 24 листопада 2020 року проводив Національний університет харчових технологій.  Метою конференції  було обговорення питань розвитку ресурсів м'ясопереробної галузі, впровадження інноваційних технологій на м'ясопереробних підприємствах, а також обмін думками щодо тенденцій розвитку та перспектив м’ясопереробної галузі, налагодження шляхів співпраці наукових установ із м'ясопереробними підприємствами. Модератором заходу був завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Національного університету харчових технологій доктор технічних наук, професор Пасічний В. М.

У програмі та матеріалах конференції були представлені тенденції, інновації, перспективи розвитку світового і регіонального ринків м’ясної галузі, аналіз нормативного регулювання внутрішнього та зовнішнього ринку переробки м'яса, актуальні технології та інновації м'ясопереробної галузі, використання нетрадиційної сировини в технологіях продуктів галузі, інноваційні технoлoгiï перероблення допоміжної, кормової і технічної сировини галузі, способів консервування та зберігання сировини і продукції в галузі. Тези доповідей викладачів і студентів кафедри харчових технологій ПДАУ також опубліковані в матеріалах конференції.

 Конференція викликала значний інтерес наукової спільноти. У заході взяли участь 98 осіб, зокрема представники м’ясопереробної галузі, а саме: президент Асоціації «Українське морозиво і заморожені продукти» Ігор Бартковський, провідна інженерка науково-дослідного сектора стандартизації НДІ стандартизації ДП «УкрНДНЦ» Світлана Кохан,  президент Асоціації «Свинарі України», міжнародна консультантка та координаторка проєктів ФАО Оксана Юрченко.  На конференції були представлені демонстраційні матеріали «Екологічні інновації» компанії «GOODVALLEY» (міжнародний виробник свинини в Польщі та Україні), а також матеріали національного консультанта Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрія Панкратова та координатора проєкту ФAO, голови Громадської ради при Держпродспоживслужбі, консультанта Міжнародної фінансової корпорації «IFC» Віталія Башинського та ін. Це свідчить про те, що порушені на конференції проблеми мають високий запит у представників  м’ясопереробної галузі  та наукової спільноти.

  

 

 

Аудиторія: 

Мітки: 

Діяльність: