Удосконалення комунікаційних процесів у системі управління діяльністю закладом вищої освіти

«УДОСКОНАЛЕННЯ КОМУНІКАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ У СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ ДІЯЛЬНІСТЮ ЗАКЛАДОМ ВИЩОЇ ОСВІТИ» НА СТАДІЇ ПРОБНОГО ТЕСТУВАННЯ.

На кафедрі інформаційних систем та технологій факультету економіки та менеджменту за ініціативою декана факультету, доцента Галича О. А. та за підтримки ректора академії, професора Аранчій В. І. з січня 2019 року започатковано та проведено перші успішні випробування обладнання в рамках пілотного проекту «Удосконалення комунікаційних процесів у системі управління діяльністю закладом вищої освіти».

Основною метою проекту є реінжиніринг системи управління підрозділами Полтавської державної аграрної академії на основі впровадження системи ІР-телефонії, удосконалення комунікаційних процесів та дослідження можливостей ІР-телефонії в навчальному процесі.

На етапі технічної підготовки проекту було проведено низку заходів із модернізації існуючої комп’ютерної мережі навчального корпусу № 2.

У процесі здійснення технічних заходів у активній співпраці із головним інженером Полтавської філії ТОВ «ТЕЛЕСВІТ» (провайдер телекомунікаційних послуг «Воля») Яценком Валерієм Васильовичем було досягнуто забезпечення стабільної швидкості підключення до мережі провайдера та налаштування вхідного обладнання.

У рамках проекту передбачалось розгортання зони радіодоступу користувачів до створеної мережі за технологією Wi-Fi. Після тривалих перемовин рішенням директора ТОВ «ЕВЕРТЕК» (м. Харків) Онищенка Сергія Анатолійовича, для пробного тестування на кафедру було надано обладнання з відповідними характеристиками.

15 лютого на кафедрі інформаційних систем та технологій за допомогою «десанту» фахівців ТОВ «ЕВЕРТЕК» у складі Мурейка Олександра Миколайовича (архітектор відділу інфраструктурних рішень), Заярного Дмитра Миколайовича (спеціаліст із розвитку бізнесу комерційного відділу) та Онищенка Дениса Сергійовича (головний менеджер з інформатизації, директор з інформаційних технологій), а також студентів спеціальності «Інформаційні системи та технології» та навчально-допоміжного персоналу кафедри ІСтаТ було успішно налаштоване надане обладнання та апробовані дві окремі комп’ютерні мережі у межах навчального корпусу № 2.

У результаті проведення складних організаційних та технічних робіт на кафедрі була додатково розгорнута зона Wi-Fi доступу до комп’ютерні мережі на 7 додаткових точок із максимальною перепускною спроможністю кожної 300 Мбіт/с із покриттям у кожній з аудиторій та на прилеглій до навчального корпусу території.

У рамках дії названого пілотного проекту доступ до мережі для студентів та працівників академії є безкоштовним.

Наступним етапом проекту є створення бази користувачів ІР-телефонії на платформі 3СХ та вивчення її можливостей що до удосконалення процесів комунікації в системі управління факультетом.