Університет налагоджує співпрацю у сфері освіти із провідними агропромисловими компаніями

Університет продовжує налагоджувати співпрацю зі стейкхолдерами, які зацікавлені в підготовці висококваліфікованих кадрів агропромислового комплексу.
Сьогодні, 13 вересня, під час засідання ректорату відбулося підписання договорів про співпрацю ПДАУ із представниками компанії «IT Grand» та ТОВ «Вінницька птахофабрика». Ці договори стосуються практичної реалізації спільних проєктів навчально-наукового та виробничого характеру.

 

Наприклад, здобувачі освіти за спеціальностями 211 Ветеринарна медицина та 212 Ветеринарна гігієна, санітарія та експертиза зможуть проходити практику на базі ТОВ «Вінницька птахофабрика». А співпраця з компанією «IT Grand» стосуватиметься впровадження інноваційних технологій у навчання. Так, у межах дисциплін «Інформаційні системи», «Інтернет речей» і «Корпоративні інформаційні системи» будуть введені в навчальний процес інформаційні платформи, розроблені цією компанією. Тож здобувачі вищої освіти зможуть створювати моделі власних інформаційних систем на базі систем, запропонованих компанією-партнером.
Ректорка Полтавського державного аграрного університету Валентина Аранчій зауважила, що така співпраця дозволить удосконалити систему підготовки фахівців у різних галузях промисловості, активно залучати й адаптувати студентів до практичної діяльності, що сприятиме їхньому успішному працевлаштуванню на підприємствах агропромислового комплексу.