Успіх громади - справа рук самої громади!

У цьому і переконалися студенти 3 курсу факультету Обліку та фінансів напряму підготовки "Фінанси і кредит" та "Облік і аудит" на виїзному занятті з дисципліни "Соціально-економічний розвиток сільських територій".

25 вересня у приміщенні Полтавської районної державної адміністрації відбулася зустріч студентів з координатором спільного проекту ЄС та ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" - Старчик Віталіною Миколаївною, яка розповіла про діяльність Проекту на території Полтавської області, особливості фінансування та розвиток сталого громадянського суспільства в цілому.

Старчик Віталіна Миколаївна - координатор спільного проекту ЄС та ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду"

Про роль органів влади та значення розвитку сільських територій розповів заступник голови Полтавської РДА Іваніна Олександр Васильович.

Іваніна Олександр Васильович - заступник голови Полтавської РДА

Цікавою та головне пізнавальною стала і презентація діяльності Полтавського районного ресурсного центру, за допомогою якого лише за минулий рік було залучено понад 1 млн. грн інвестицій на розвиток сільських територій Полтавського району. Після отримання гарних теоретичних знань під час зустрічі студенти перейшли до практики а саме відвідали один із об'єктів впровадження Проекту - енергозберігаючі заходи у ЗОШ І-ІІ ступенів с.Чорноглазівка.

Олена Юріївна - голова Ресурсного центру Полтавського району

Студентів академії радо зустріла голова ГО "Світло надії" Савіна Паша Петрівна, яка розповіла про всі стадії виконання робіт, складнощі з якими стикалися під час створення громадської організації, та про значення даного Проекту в житті громади їхнього села.

Ми дякуємо Віталіні Миколаївні, Олександру Васильовичу, Паші Петрівні та Олені Юріїївні за допомогу у проведенні даного заходу, оскільки студенти змогли на власні очі побачити, що сьогодні розбудова села залежить впершу чергу від кожного, хто там проживає. і ще раз переконатися, що успіх громади - справа рук самої громади.