В аграрній академії студентам пропонували роботу.

      20 березня в Полтавській державній аграрній академії пройшов традиційний «Ярмарок вакансій». Його організували: Центр Кар’єри  ПДАА спільно зі Студентською Радою академії.
      Організатори вбачають своєю метою сприяти працевлаштуванню випускників академії, допомогти студентам старших курсів у пошуку місця виробничої (переддипломної) практики. Для роботодавців участь у цьому заході також приваблива, адже можна перевірити рівень знань випускників, провести співбесіду та знайти молодих спеціалістів на вакантні посади.
      Ярмарок відвідали близько 200 студентів та випускників Полтавської державної аграрної академії,  Аграрно-економічного коледжу ПДАА та Аграрного коледжу управління і права ПДАА.
      Представники більше ніж двох десятків сільськогосподарських, фінансових, державних підприємств та установ завітали на «Ярмарок вакансій» в аграрну академію, щоб поспілкуватися зі студентами.
      Серед них: ТОВ «Новофарм», «Агрофірма ім. Довженка», ТОВ «Гадячсир», ТОВ «Техніка і технологія», Свинокомплекс ФОП «Мартиненко», НДІ «Соя», ПП «Полтавська земляна компанія», ПП «Ланна-Агро», ПП «Білоцерківська агропромислова група», Полтавазооветпромпостач , ПСП «ПриватАгро», ТОВ СП «НІБУЛОН» , ТОВ «КвантПром» , ПАО «Альфа Банк», ПАО КБ «Приват Банк», ТОВ «Студио Модерна», «Мідас Телеком», ПрАТ «Волинська Фондова Компанія», ПАТ «Страхова компанія «АХА Страхування», представники обласної влади та молодіжного центру зайнятості.
      На ярмарок були запрошені  компанії, які можуть надати роботу для випускників та студентів усіх спеціальностей аграрної академії: адміністративний менеджмент, ветеринарна медицина, облік і аудит, фінанси, економіка підприємства, менеджмент організацій, агрономія, технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, механізація сільського господарства.
      Про результати попередніх «Ярмарків» говорить керівник Центру Кар’єри ПДАА Наталія Петренко:
    - Починаючи з 2002 року в академії проведення «Ярмарку вакансій» стало доброю традицією. Результатом проведення ярмарку є працевлаштування наших випускників в провідні підприємства Полтавської області та України.  Наш відділ співпрацює з підприємствами, організаціями, установами, незалежно від їх організаційно-правових форм і форм власності. За два місяці цього року нами було підписано три договори про співпрацю щодо забезпечення проходження практики та подальшого працевлаштування студентів академії з такими провідними компаніями, як – Група компаній ПАКОВ «Укрлендфармінг» м. Київ, ТОВ «ЗООТЕХНОЛОГІЯ» м. Херсон, Полтавська філія ПАТ «Страхова компанія «АХА Страхування».

      Крім «Ярмарку вакансій», проводиться щоденна робота з випускниками та студентами академії. Розповідає фахівець Центру Кар’єри ПДАА – Людмила Гришко:
      - Нашим відділом постійний ведеться моніторинг попиту і пропозиції на ринку праці фахівців. Вся інформація по моніторингу розміщена на сайті академії (https://www.pdaa.edu.ua) у вигляді вакансій по спеціальностям, також на сайті розміщена інформація, яка дає змогу студенту ознайомитись з нормативно-правовою базою та документами які стосуються працевлаштування та практики, корисні посилання щодо написання резюме та проходження співбесіди.   

      Також студентів та випускників ПДАА запрошують отримати допомогу та консультацію з питань працевлаштування у  Центрі Кар’єри.

 

Текст: Ольга Ільїна