В Аграрній академії відбувся перший базовий профспілковий тренінг для представників Профспілки АПК Полтавської області

Навіть під час студентських канікул в осередку освіти і науки Полтавщини – Аграрній академії відбуваються навчання, цього разу – базовий профспілковий тренінг. І це не випадково, адже ПДАА – єдиний навчальний заклад, що готує фахівців для аграрної сфери у нашому регіоні.

Як часто ми задумуємося про значення профспілок у нашому житті? Швидше за все, це відбувається у тому випадку, коли ми самі потребуємо допомоги, консультації чи підтримки у складних життєвих обставинах. Насправді, профспілковий рух це набагато більше ніж просто відрахування членських внесків із нашої заробітної плати чи можливість отримувати новорічні подарунки для дітей. Профспілковий рух це чи не єдиний шлях соціального захисту працівників та можливість прямого діалогу на рівні «працівник-керівництво», це різноманітні форми і методи захисту прав та інтересів найманих працівників.

 

 

Сьогодні, ми розуміємо, що шлях до сильної профспілки пролягає через знання та можливість цими знаннями ділитися з іншими. Не даремно існує прислів’я «Хто володіє інформацією, той володіє світом». І саме для того, щоб володіти та мати можливість впливати на ситуацію, як мінімум, на своїх підприємствах за ініціативи Профспілки АПК та підтримці Міжнародного профспілкового об’єднання робітників харчової, тютюнової промисловості, сільського господарства, готельного і ресторанного обслуговування, громадського харчування і суміжних галузей (IUF)  підготовлено 15 тренерів, які мають протягом цього року провести навчання для представників Профспілки АПК у своїх областях.

Приємно, що на базі Полтавської державної аграрної академії 15 серпня 2017 року реалізовано перший базовий профспілковий семінар, участь у якому взяли 15 осіб – членів Профспілки АПК з Полтавській області, на якому академію гідно представив голова профспілкової організації ПДАА Віктор Матюха. Впевнені, що набуті знання будуть корисними у профспілковій роботі усім, без виключення, учасникам.  По завершенню кожен учасник отримав сертифікат, що підтверджує проходження відповідного навчання.

Щиро дякуємо ініціаторам, організаторам та учасникам даного заходу за свій особистий внесок у розвиток профспілкового руху АПК України, а саме Дмитру Степанюку, координатору Міжнародного профспілкового об’єднання робітників харчової, тютюнової промисловості, сільського господарства, готельного і ресторанного обслуговування, громадського харчування і суміжних галузей (IUF), Ігорю Сопелкіну, голові Профспілки працівників АПК, Світлані Самосуд, заступнику голови Профспілки працівників АПК та Галині Харченко голові Профспілки АПК у Полтавській області та всім учасникам навчань.