В академії проходив дводенний семінар-практикум з охорони праці

16 жовтня в приміщенні  Полтавської державної аграрної академії, розпочато роботу дводенного семінару-практикуму для керівників підприємств та фахівців з охорони праці, які бажають ознайомитись з  концепцією реформування системи управління охороною праці, знати нові підходи в галузі охорони праці, питання управління ризиками небезпек, і вимог нового міжнародного стандарту ISO 45001: 2018, впровадження яких дозволить значно знизити втрати здоров’я і життя працівників на робочих місцях українських підприємств. Організатор заходу – журнал “Охорона праці”.
Наразі триває інформаційно-консультаційна частина семінару -“КОНЦЕПЦІЯ РЕФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ОХОРОНОЮ ПРАЦІ В УКРАЇНІ НА ОСНОВІ УПРАВЛІННЯ РИЗИКАМИ, ІНСТРУМЕНТ РЕАЛІЗАЦІЇ КОНЦЕПЦІЇ – ISO 45001:2018”.  У своєму виступі головний редактор журналу “Охорона праці” Дмитро Матвійчукакцентував увагу присутніх на тому, що в більшості країн світу й міжнародних організаціях аналіз та оцінку ризиків для життя і здоров’я працівників розглядають як основний механізм профілактики виробничого травматизму та професійних захворювань. Власне, метою таких зустрічей є ознайомлення та розуміння цього механізму, впровадження його у вітчизняну практику управління охороною праці.
Міжнародний експерт, викладач і аудитор по стандартам ISO, професор МІМ-Київ, доктор технічних наук Віталій Цопа розповів слухачам про переваги піклування про безпеку та охорону праці на виробництві, глобальні перспективи економії коштів та збереження продуктивності виробництва завдяки заходам із запобігання травматизму, а також ознайомив учасників семінару з досвідом аналізу ризиків у світі та в Україні. 
У роботі семінару взяли участь керівництво Управління Держпраці у Полтавській області та близько сотні керівників підприємств і фахівців з охорони праці. Практична частина навчання “Практика розробки та впровадження управління ризиками в системах менеджменту охорони праці на підприємстві. Вимоги нового стандарту ISO 45001:2018” відбудеться завтра. Експерти мають за мету ознайомити учасників семінару з практичним навичкам з розробки та впровадження систем менеджменту безпеки праці на основі управління ризиками, методології та процедури управління ризиками та розробки програм по впровадженню з управління ризиками.