В академії відбувся конкурс-презентація бізнес-планів серед учнівської молоді

14 червня 2017 р. в Полтавській державній аграрній академії за підтримки Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської ОДА відбувся конкурс-презентація бізнес-планів розроблених школярами, що навчалися на курсах з основ бізнесу та економіки при Інституті післядипломної освіти.

Курси були організовані за сприяння Відділу освіти Чутівської РДА. Протягом тривалого часу учнівська молодь працювала над своїми бізнес-планами. Заняття проходили у вигляді лекцій, практичних занять, тренінгів, екскурсій.

Програма навчання передбачала опанування учнями методики створення бізнес-плану, визначення підприємницьких здібностей школярів, проведення маркетингових досліджень, визначення базової стратегії бізнесу тощо.

До проведення навчань школярів залучалися викладачі нашої академії.

Заняття веде к.е.н., доцент кафедри підприємництва і права Михайлова Олена Сергіївна.

Школярі разом із куратором курсів від академії Пономаренко Тетяною Василівною та керівником Чутівського районного бізнес-центру учнівської молоді Чернобай Надією Володимирівною на тренінгу по формуванню стресостійкості, який проводить к. пед.н., доцент кафедри публічного управління та адміністрування Шупта Ірина Миколаївна.

Самойлик Юлія Василівна к.е.н., доцент кафедри економіки підприємства розповідає школярам про соціальні проекти.

Представлені бізнес-ідеї учнів оцінювали:

Антонець Лариса Іванівна – начальник відділу тарифно-цінової політики та з питань власності Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської ОДА;

Шкоденко Лариса Анатоліївна – завідувач відділом природничо-математичних дисциплін Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені М.В. Остроградського;

Галич Олександр Анатолійович – декан факультету економіки та менеджменту ПДАА;

Вараксіна Олена Вікторівна – директор інституту післядипломної освіти ПДАА;

Хурдей Вікторія Дмитрівна – заступник декана факультету економіки та менеджменту ПДАА.

За кращі бізнес-ідеї школярі були нагороджені грамотами та подарунками.

Перше місце в конкурсі бізнес-ідей серед учнівської молоді отримав проект Анастасії Слокви по створенню грумінг-салону «Модний хвіст».

Друге місце отримав бізнес-план Столяр Ірини по створенню автосервісу «Гаєчка».

Третє місце посів бізнес-проект Гостудим Дарії з розведення декоративних кроликів.

Журі конкурсу також нагородило Плугатаря Іллю за ідею знімати відео на YouTube та Хряпко Анжеліку, яка представила бізнес-план спортивного клубу «My Life»

 

За активну участь в організації навчань основам бізнесу та економіки учнівської молоді було нагороджено Надію Володимирівну Чернобай, керівника Чутівського районного бізнес-центру.

Всі слухачі бізнес-курсів отримали сертифікати від Інституту післядипломної освіти.

Радість перемоги учасники конкурсу розділили з запрошеними гостями, викладачами академії та кураторами даного проекту.