Вебінар від компанії «Danone» «Про якість молока та сировини»

25 листопада 2020 року викладачі кафедри харчових технологій Будник Н.В., Кайнаш А.П., Дубова Г.Є., Кодак Т.С. та студенти спеціальності 181 «Харчові технології» ПДАУ взяли участь у черговому вебінарі «Про якість молока та сировини», організатором якого була компанія «Danone». Учасниками онлайн-вебінару стали 90 осіб: студентів, викладачів і представників молокопереробних підприємств.

Під час вебінару експерти відділу якості та закупівлі молока компанії «Danone» детально зупинилися на питаннях контролю за якістю сировини й матеріалів і розповіли про співпрацю з українськими фермами.

Надія Лазаренко, менеджерка з якості в інноваціях, провела онлайн-опитування серед учасників вебінару стосовно того, що означає якість для кожного з нас. Пані Надія зазначила, що основна мета компанії «Danone» – робити все якнайкраще для своїх споживачів, клієнтів, партнерів-організацій, якісно виконувати свою роботу на всіх етапах виробництва продукції. «Danone» – стабільна розвинута компанія однодумців, які поширюють культуру якості, що дає свій результат.

Зі слів пані Надії, для відділу якості «якість» означає відсутність компромісів щодо харчової безпеки. Всі працівники дуже дбають про своїх споживачів, розуміють усю відповідальність перед ними, і це простежується в багатьох процесах, у постійному вдосконаленні в усіх сферах і виконанні «Danone» вимог законодавства стосовно якості та харчової безпеки.

 

Керівник групи з контролю якості молока Андрій Крайній у відеоролику ознайомив учасників вебінару з основними постачальниками молока з молочнотоварної ферми в Кіровоградській області, зі способами утримання стада, технологією холодного утримання, характеристикою раціонів утримання, процесами доїння, способами перевірки молочної сировини.

 

 Менеджерка з якості заводу в Херсоні у відеоролику детально ознайомила з процесом комплексного аналізу молочної сировини та методиками досліджень її якості.

 

Менеджерка із розвитку постачальників компанії «Danone» Оксана Сабуренкова розповіла про обов’язковість аудитів для постачальників пакувальних матеріалів, інгредієнтів, фруктів тощо. Пані Оксана зазначила, що тільки за результатами аудитів на відповідність вимогам «Danone» обирає конкретних постачальників необхідних матеріалів для виробництва молочної продукції. Компанія щоквартально проводить моніторинг якості пакувальних матеріалів та інгредієнтів на відповідність специфікаціям і мікробіологічним сертифікатам групи «Danone». Всі інгредієнти проходять вхідний контроль.

 

Після закінчення презентацій представники компанії «Danone» відповіли на численні запитання учасників вебінару, які стосувалися попереднього контролю за якістю молока на фермі перед завантаженням його у молоковози, періодичності контролю за показниками безпечності молока, сучасних методик визначення його якості.

Студенти спеціальності 181 «Харчові технології» ПДАУ вже не вперше беруть участь у вебінарах цієї компанії, адже Полтавський державний аграрний університет підтримує тісні взаємозв’язки з компанією «Danone». Тому багатьох цікавили питання про те, чи справді в молоко додають антибіотики, та як впливає якість молока на виготовлення масла та сиру. Учасники вебінару отримали поради стосовно вибору молока в супермаркетах і на ринках, в якій тарі найкраще купувати молочну продукцію та на скільки доцільно вживати лише пастеризоване молоко, з точки зору збереження здоров’я. 

 

Загалом онлайн-зустріч була змістовною, інформативною, цікавою та спрямованою на подальшу співпрацю.

 

 

 

 

 

 

Аудиторія: 

Діяльність: