Відбулась науково-методична конференція

У Полтавській державній аграрній академії протягом 26 – 27 лютого 2020 року відбулася 51-а науково-методична конференція викладачів і аспірантів на тему: «Вища освіта: проблеми і шляхи забезпечення якості у контексті сучасних трансформацій». Такий напрям роботи конференції був обраний не випадково, оскільки якість освіти є пріоритетним напрямком діяльності Академії.

З вітальним словом перед учасниками пленарного засідання конференції виступила ректор, професор Валентина Аранчій. Вона підкреслила, що забезпечення якості вищої освіти є основою підготовки компетентних фахівців у сучасних закладах вищої освіти.

Регламент конференції передбачав представлення та обговорення низки доповідей на пленарних та секційних засіданнях.

Під час роботи пленарного засідання обговорювалися питання про:
- пріоритетні напрямки надання права на участь у програмах академічної мобільності між учасниками освітнього процесу;
- впровадження освітніх технологій та засобів, що сприяють якісному отриманню освіти, зокрема силабусів навчальних дисциплін;
- нові підходи до оцінювання якості освітньої програми;
- студентоцентровану орієнтацію освітнього процесу, з урахуванням індивідуальних можливостей потреб студентів та формуванням індивідуальної освітньої траєкторії;
- тощо.

Другий день конференції було присвячено роботі за секціями.

Логічним завершенням конференції стало підведення підсумків та надання відповідних пропозицій, опублікованих у збірнику матеріалів конференції. Збірник містить результати досліджень учасників конференції, які присвячені вирішенню актуальних проблем підвищення якості вищої освіти та вдосконалення підготовки фахівців в сучасних умовах.