Відбулася міжнародна конференція «Актуальні проблеми кардіології та анестезіології дрібних тварин»

Протягом двох днів, 20 та 21 жовтня, на базі Полтавського державного аграрного університету проходила Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми кардіології та анестезіології дрібних тварин». Захід відбувся за участі Асоціації ветеринарних спеціалістів Полтавської області, Польської ветеринарної фундації, факультету ветеринарної медицини Університету Миколая Коперника в Торуні (Польща).

Під час конференції обговорювали питання, що стосуються хвороб серця, а також анестезії кардіологічно хворих котів і собак. Крім того, говорили про харчові добавки для підтримки серцевого м’яза при серцевій недостатності у котів і собак,  найпоширеніші пороки серця у собак і котів, принципи профілактики тромбозу глибоких вен і тромбоемболії легеневої артерії у постопераційний період, знеболення тощо.
На учасників конференції також чекали корисні майстер-класи від фахівців ветеринарії щодо обстеження та лікування котів і собак.

Міжнародна конференція «Актуальні проблеми кардіології та анестезіології дрібних тварин» присвячена пам’яті Сергія Аранчія, кандидата ветеринарних наук, доцента, заслуженого працівника ветеринарної медицини України, історика й організатора ветеринарної медицини в Полтавській області та Україні, одного із засновників факультету ветеринарної медицини Полтавського державного аграрного університету.