Відбулася презентація оновленої навчально-матеріальної бази для дисципліни «Інтернет речей»

Сучасні тренди – сучасна навчальна матеріальна база. Сьогодні, 7 вересня,  відбулася презентація оновленої навчально-матеріальної бази кафедри інформаційних систем та технологій для дисциплін, що спрямовані на вивчення та дослідження Інтернету речей, смарт-технологій та інтелектуальних систем.

Відтепер кафедра оснащена засобами для реалізації доповненої та віртуальної реальності, мікроконтролерами Arduino, новими моделями мінікомп’ютерів «Raspberry Pi». Це нині популярний комп’ютер розміром з банківську картку, який має достатню потужність, щоб замінити настільний ПК.

За допомогою нового обладнання студенти вивчатимуть смарт-технології, які покращують різні сфери життя суспільства (наприклад,  системи, що використовуються для створення «розумного будинку», «розумної ферми» та ін.).

 

Нині у світі та Україні серед роботодавців популярні фахівці з IT-технологій. Ректорка Університету Валентина Аранчій зауважила, що хоча ПДАУ є галузевим навчальним закладом, він може підготувати чудових спеціалістів для галузі ІТ-технологій. До того ж кафедра інформаційних систем та технологій навчально-наукового інституту економіки, управління, права та інформаційних технологій всіляко цьому сприяє, інтегруючи в навчальний процес новітню матеріально-технічну базу.

 

 

Очільник кафедри кандидат технічних наук, доцент Юрій Вікторович Уткін зауважив, що використання сучасного обладнання в процесі навчання дасть змогу студентам у майбутньому інтегровано вирішити питання працевлаштування, проявивши здобуті не лише теоретичні, але й практичні навички.