Відбулася робоча зустріч щодо забезпечення академічної доброчесності

11 березня  2019 року відбулася робоча зустріч щодо забезпечення академічної доброчесності за участі представників сервісу Unicheck Україна та керівництва ПДАА. Полтавська державна аграрна академія в когорті найкращих закладів вищої освіти, що сповідують дотримання принципів академічної доброчесності.

«Сповідування принципів академічної доброчесності є базовим вектором в роботі академічної спільноти. Першочерговими завданнями Академії з приводу забезпечення академічної доброчесності  є протидія плагіату, інформаційна грамотність всіх учасників освітнього процесу, дотримання етичних норм академічною спільнотою, підвищення мотивації навчання здобувачів освіти, створення та функціонування репозитарію академії», — поінформував перший проректор.

 

У свою чергу, голова Unicheck Україна Андрій Сідляренко додав, що місія Unicheck полягає в підвищенні якість освіти в Україні за рахунок впровадження принципів академічної доброчесності в освітянську культуру та покращення академічної мотивації студентів та викладачів. Задля її реалізації проводяться конкурси з академічної доброчесності, готуються методичні посібники з академічної доброчесності, та проводяться для ЗВО України заходи щодо покращення якості написання академічних та наукових робіт. А на початку квітня 2018 року ТОВ «Антиплагіат» (Unicheck Україна) та Міністерство освіти і науки України уклали Меморандум, згідно до якого українські виші отримали можливість найближчі 7 років безкоштовно використовувати надсучасний сервіс перевірки наукових робіт на плагіат.

На сьогодні число користувачів сервісу Unicheck становить близько 1,5 млн у всьому світі. Сервіс пошуку плагіату Unicheck вже успішно використовують понад 110  українських та 450 іноземних навчальних закладів, зокрема в США, Іспанії, Бельгії, Нідерландах, Індії, Латинська Америка, Австралія та інші. Серед них: University of Tennessee (США), Universidad Rey Juan Carlos (Іспанія), Connections Education®Pearson (США), Universidad Complutense de Madrid (Іспанія), Western Governors University (США) та інші.

Уже понад 4 роки сервіс пошуку запозичених частин тексту Unicheck допомагає покращити навчальний процес та став зручним інструментом для запобігання плагіату у вищій освіті.

 

Unicheck пильно стежить за мейнстрімом у ІТ технолігіях у галузі освіти та задає тренд для інших. Так, сервіс Unicheck було обрано до числа фіналістів престижної нагороди серед освітніх технологій, які вдосконалюють викладання та навчання для студентів «2018 Tech & Learning Awards of Excellence».

 

Аудиторія: 

Діяльність: