Відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Сучасні науково-практичні досягнення у ветеринарній патоморфології»

19-20 травня цього року на базі Полтавської державної аграрної академії відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Сучасні науково-практичні досягнення у ветеринарній патоморфології» за участю провідних учених та практиків патоморфологів України, а також гостей конференції.

Організатором конференції виступила кафедра патологічної анатомії та патофізіології факультету ветеринарної медицини (зав. кафедрою, доктор ветеринарних наук, професор Скрипка М.В.).

Спонсори конференції, зокрема група компаній «Единство» (керівник Урдзік Р.М.) надали суттєву допомогу в організації виставки приладів та інструментів. Головне управління ветеринарної медицини Полтавської області (начальник кандидат ветеринарних наук, доцент Аранчій С.В.) надали транспортну допомогу та провели ознайомчу екскурсію до Регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини Полтавської області, яка за ступенем оснащеності є провідною в Україні та має відповідні Європейські сертифікати для проведення всіх видів лабораторно-діагностичних досліджень.

Виявили цікавість та бажання взяти участь у конференції 76 учасників.

На конференції було заслухано 61 доповідь, з них – 9 на пленарному та 52 – секційних засіданнях. До початку конференції видано програму та підготовлені до друку матеріали конференції.

Під час роботи науково-практичної конференції відбулась виставка навчальної та наукової літератури, приладів та інструментів, що використовується у різних напрямках ветеринарної медицини, зокрема, і в патоморфології.

На конференції обговорено ряд питань з методології викладання патологічної анатомії, розтину та судової ветеринарії, а також розглянуто сучасні наукові та практичні досягнення у ветеринарній патоморфології.

Окремо було розглянуто питання пов’язані з підготовкою типових навчальних програм для вищих аграрних навчальних закладів освіти з дисципліни «Патологічна анатомія, розтин та судова ветеринарія» за ОКР «Бакалавр» та «Магістр» і затверджено робочу групу з їх підготовки.

Конференція сприяла координації наукових досліджень з багатьох питань патоморфології, встановленню нових творчих контактів між ученими та практичними лікарями, залученню молоді до активної наукової праці.

Для учасників конференції була організована екскурсійна програма по місту, до історичного музею та музею Полтавської битви.

Реєстрація учасників конференції

Секційне засідання учасників конференції

Мікротом для виготовлення гістологічних зрізів

Методична література для виконання лабораторних досліджень

Учасники конференції


Інструментарій для проведення патологоанатомічних досліджень та хірургічних операцій

Екскурсія до музею Полтавської битви

 

 Екскурсія по Полтаві

Мітки: