Відбувся культурно-просвітницький захід «М. Драгоманов – видатний науковець та громадський діяч XIX ст.»

М. ДРАГОМАНОВ – ВИДАТНИЙ НАУКОВЕЦЬ ТА
ГРОМАДСЬКИЙ ДІЯЧ XIX СТ.

11 жовтня 2016 р. з нагоди 175-річчя від дня народження визначного українського науковця, історика, етнографа, політичного й громадського діяча Михайла Драгоманова в Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського відбувся культурно-просвітницький захід «М. Драгоманов – видатний науковець та громадський діяч XIX ст.».

Здобувачі вищої освіти освітнього ступеня «Магістр» спеціальності «Ветеринарна медицина» 11 та 13 групи із задоволенням взяли участь у цьому заході, під час якого ознайомилися із життям та багатогранною діяльністю нашого земляка.

Цікавою є «географія» життя Михайла Петровича: народився у м. Гадячі Полтавської області, його студентські роки минули в Києві, а останній період життя пов’язаний з м. Софією (Болгарія).

Палкий патріот і глибокий знавець рідної й світової культури М. Драгоманов характеризував українську літературу, народну й писемну, як такі, що не поступаються іншим слов’янським літературам.

Національному, політичному й соціальному визволенню української нації, утвердженню її гідного місця серед народів світу він віддавав не лише всі свої інтелектуальні сили та здоров’я, а й усі матеріальні статки, подаючи

приклад особистої жертовності й побутової скромності багатьом.

Тогочасні роздуми М. Драгоманова суголосні, як виявилося, устремлінням нинішніх українців: «… стоячи ногами й серцями на нашій Україні, ми будемо держати свої голови в Європі, а руками обнімати по меншій мірі всю Слов’янщину» і «лишень тоді, коли ми покажемо свою силу хоч на частині своєї землі, зверне на нас увагу і Європа».

Матеріал підготували викладачі кафедри іноземних
мов та українознавства.

Діяльність: