Відбувся перший тур Всеукраїнської олімпіади з математики

30 листопада 2020 року за допомогою сучасних засобів телекомунікацій у дистанційному режимі відбувся I тур Всеукраїнської олімпіади з математики за участю понад двадцяти студентів різних спеціальностей Полтавського державного аграрного університету. Актуальність проведення цього заходу підтверджується тим, що цей навчальний рік оголошено Указом Президента України Роком математичної освіти в Україні.  

Захід організувала кафедра інформаційних систем та технологій. Із вітальним словом до учасників олімпіади звернувся завідувач кафедри Уткін Юрій Вікторович. Він зазначив, що наше суспільство потребує фахівців із чітким логічним мисленням, глибокими математичними знаннями та вмінням застосовувати математичні знання в різних галузях. Тому математична освіта в сучасних умовах відіграє базову роль у підготовці майбутніх фахівців у різних галузях, зокрема в галузі комп’ютерних та інформаційних технологій. Далі організаторка заходу доцентка кафедри інформаційних систем та технологій Одарущенко Олена Борисівна звернула увагу на те, що студентська олімпіада з математики є щорічним заходом, метою проведення якого є виявлення, відбір і підтримка обдарованої молоді. Перший етап проводиться у Полтавському державному аграрному університеті серед студентів, які в ньому навчаються. Другий етап буде проходити у базовому ЗВО, який входить до переліку, затвердженого Міністерством освіти і науки України. В попередні роки таким ЗВО був Сумський державний університет.

Студенти отримали завдання двох категорій складності в електронному вигляді. Після фіксованого часу роботи і відповідної перевірки виконаних завдань було оприлюднено результати. Отже, переможцями I етапу Всеукраїнської олімпіади з навчальної дисципліни «Математика» стали: перше місце посів Олійник Богдан Олегович, студент 2 курсу спеціальності 126 «Інформаційні системи та технології»; друге місце виборола студентка 2 курсу Кулінченко Ірина Русланівна, третє місце – студент 1 курсу Канцібер Дмитро Сергійович. Усі здобувачі вищої освіти отримали сертифікати переможців та учасників олімпіади. Прийміть щирі вітання!

 

 

 

Аудиторія: 

Мітки: 

Діяльність: