Відбувся ще один захід до святкування 100-річчя заснування Національної академії наук України

У 2018 році науковий світ України святкує 100-річчя заснування Національної академії наук України. Цій знаменній події указом Президента України приурочено ряд міжнародних наукових заходів, запланованих у провідних наукових установах НАНУ. У одному із таких заходів взяли участь і науковці Полтавської державної аграрної академії.
10-14 вересня 2018 року у місті Харків на базі Інституту проблем машинобудування ім. А.М. Підгорного відбулась І Міжнародна науково-технічна конференція «Динаміка, міцність та моделювання в машинобудуванні». Конференція організована і проведена спільними зусиллями Відділення фізико-технічних проблем енергетики НАН України, Інституту проблем машинобудування ім. А.М. Підгорного НАН України, Національного технічного університету «ХПІ», Державного підприємства «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля»

У роботі конференції прийняли участь науковці із 43-х провідних наукових, освітніх та науково-виробничих закладів, серед яких і Полтавська державна аграрна академія у особі завідувача кафедри загальнотехнічних дисциплін, д.т.н., проф. Горика О.В. та доцента кафедри загальнотехнічних дисциплін, к.т.н. Ковальчука С.Б. Ними була представлена доповідь на тему «Загальний напружено-деформований стан двоопорних багатошарових балок під зосередженим навантаженням», яка була включена до секції «Механіка композитних та наноконструкцій».

Виступ Ковальчука С.Б. став достойним доповненням цікавих та актуальних доповідей представників Києва, Харкова, Запоріжжя та Львова. Представлені матеріали доповіді рекомендовані до публікації у фаховому провідному науковому журналі «Проблеми машинобудування».

Программа