Відкрита лекція із землеробства

Якщо навчатися, то у найкращих! 14 вересня на базі Полтавського державного аграрного університету відбулася відкрита лекція із землеробства для студентів 3 курсу факультету агротехнологій та екології. Заняття провів засновник і голова селянського (фермерського) господарства «Дослідне» кандидат сільськогосподарських наук Володимир Мокляк. Основний напрям його діяльності¬ – обробіток ґрунту, а саме мінімалізація.

 

Під час лекції Володимир Якович розповів студентам про власні напрацювання щодо запровадження системи No-till (сучасна модель обробки ґрунту, при якій його не обробляють традиційним механічним способом, звичним для нас) на прикладі власного фермерського господарства. Студенти дізналися про переваги цієї технології, а також про ризики та складності її використання.
Подібні відкриті лекції з практиками аграрного господарства є традиційними в Полтавському державному аграрному університеті. Це сприяє більш предметному вивченню матеріалу, кращому засвоєнню нових знань і обізнаності в питаннях сучасного ведення господарства.