Відкрита онлайн-лекція «Сутність банківської діяльності та основні принципи здійснення банківських операцій» за участю Полтавського ГРУ АТ КБ «ПриватБанк»

15 квітня 2021 року о 9:30 Юлія Глущенко, к. е. н., доцентка, доцентка кафедри фінансів, банківської справи та страхування ПДАА, провела відкриту онлайн-лекцію для здобувачів вищої освіти ступеня бакалавра факультету обліку та фінансів (ФБСС_21, 22, 41, 42) на тему «Сутність банківської діяльності та основні принципи здійснення банківських операцій».

У лекції розглядалися теоретико-методологічні основи банківської діяльності та практичні аспекти здійснення банківських операцій.

Для підвищення рівня практичної спрямованості навчання в лекційному занятті взяли участь наші шановні стейкхолдери, зокрема керівниця напряму трудових ресурсів Полтавського ГРУ АТ КБ «ПриватБанк» Лариса Дроцька.

Лариса Вікторівна доповіла про стан діяльності АТ КБ «ПриватБанк», його прибутки в 14 млрд грн (за 1 півріччя 2020 р.), результати динаміки структури банківських розрахунків в умовах пандемії COVID-19, а саме зменшення на 60 % касових розрахунків, і розвиток цифровізації банківської сфери.

У доповіді також було висвітлене таке важливе питання сьогодення, як кредитування  бізнесових структур, зокрема їх підтримка шляхом зниження кредитної ставки та введення кредитних канікул.

Цікавою та пізнавальною була розповідь про сучасні методи й сервіси безконтактної оплати за допомогою гаджетів,  здійснення різних видів операцій і платежів у системі «Приват24» за допомогою чат-ботів ПриватБанку, безпечних розрахунків інтернет-картками тощо.

Звичайно, актуальним для здобувачів вищої освіти було розкриття нюансів проходження ознайомчої, виробничої та переддипломної практик у Полтавському ГРУ АТ КБ «ПриватБанк».

Щиро дякуємо нашим стейкхолдерам із ПГРУ АТ КБ «ПриватБанк» за можливість плідної співпраці та отримання нашими студентами якісних практичних знань, умінь і навичок.

 

 

Аудиторія: 

Діяльність: