Вітаємо переможницю!

Вітаємо
КОСТЕНКО АНАСТАСІЮ –
переможницю
III (обласного) етапу
XVII Міжнародного конкурсу
з української мови імені Петра Яцика!

24 грудня 2016 р. відбувся III (обласний) етап XVII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика в Полтавській області.
Цього року Полтавську державну аграрну академію на конкурсі представляли здобувачі вищої освіти спеціальності «Ветеринарна медицина» 1 курсу 1 групи Костенко Анастасія, 1 курсу 2 групи Гарун Катерина та здобувач вищої освіти спеціальності «Агроінженерія» 1 курсу 3 групи Сингаївський Андрій, яких готувала до участі в конкурсі к. філол. н., доцент кафедри іноземних мов та українознавства Сизоненко Н. М.
Конкурсні завдання були спрямовані на вправне застосування таких умінь і навичок: побудова власного висловлювання, написання слів відповідно до орфографічних норм, редагування речень, з’ясування семантики іншомовних слів. Одне із завдань передбачало перевірку мовної ерудованості здобувачів вищої освіти: «Предмет, що по-різному називається українською та російською мовами, хоч обидва походять від одного давньоруського кореня. У давньоіндійській мові це слово звучало як «шаккара» і означало «пісок». Про яке слово йде мова? Розкажіть про проходження одного слова».
Із приємністю повідомляємо, що здобувач вищої освіти спеціальності «Ветеринарна медицина» 1 курсу 1 групи КОСТЕНКО АНАСТАСІЯ посіла серед здобувачів вищої освіти вищих навчальних закладів III – IV рівнів акредитації м. Полтави почесне III місце!
Від щирого серця вітаємо нашу переможницю і наукового керівника, доцента кафедри іноземних мов та українознавства Сизоненко Н. М. з успіхом! Бажаємо подальших творчих злетів, наснаги, наполегливості в досягненні поставлених цілей!

З повагою завідувач кафедри
іноземних мов та українознавства,
професор Шаравара Т.О.

Діяльність: