Візит делегації ПДАА до Шведського університету сільськогосподарських наук

Наприкінці серпня делегація від Полтавської державної аграрної академії на чолі з ректором академії, професором Аранчій Валентиною Іванівною перебувала у Шведському університеті сільськогосподарських наук на заходах, які були профінансовані Шведським інститутом.
До складу полтавської делегації також ввійшли: проректор з науково-педагогічної, наукової роботи, професор Горб Олег Олександрович; доцент кафедри технології переробки продукції тваринництва Кравченко Оксана Іванівна та асистент кафедри інфекційної патології, гігієни, санітарії та біобезпеки Зезекало Вікторія Костянтинівна.
 
 
  
 
 
Заходи мали на меті згуртувати науковців  аграрних університетів Швеції, України, Білорусі, Грузії, Азербайджану з метою визначення пріоритетних напрямів наукової співпраці, які можуть стати підґрунтям для подальшої подачі заявок для участі у міжнародних проектах, які фінансують міжнародні наукові дослідження.
Для всіх учасників заходів був проведений семінар-тренінг, на якому шведські фахівці поділилися досвідом написання та подання заявок проектів, що фінансуються ЄС.
Під час перебування у Шведському університеті сільськогосподарських наук учасники заходів ознайомилися з матеріально-технічною базою Університету, відвідали новітні наукові лабораторії з найсучаснішим обладнанням, побували на дослідній станції Університету та відвідали музей-садибу всесвітньовідомого шведського вченого-натураліста Карла Ліннея,  який у 1735 році вперше запропонував наукову  класифікацію  відомих тоді  рослин та тварин.