Всеукраїнський семінар для фахівців молокопереробних підприємств України

6-7 грудня 2018 року на базі Полтавської державної аграрної академії кафедрою харчових технологій факультету ТВППТ було проведено Всеукраїнський семінар на тему: «Молочні та молоковмісні продукти: сучасні технології, інгредієнти, обладнання, нормативна база, проблеми якості».

 

Цільовою аудиторією заходу, координованого Ножечкіною-Єрошенко Г.М., професором кафедри харчових технологій, були заступники директорів з виробництва, начальники виробничих лабораторій і технологи молокопереробних підприємств України. У семінарі приймали участь фахівці з молокопереробних підприємств: АТ «Пирятинський сирзавод», ТОВ «Лубенський молочний завод»,  ТОВ «Виробниче об’єднання «Моліс», ТОВ «Гранд-молпродукт», ТОВ «Миколаївський сирзавод», ТОВ «Інтермол» та інші.

 

Семінар пройшов за активної участі і підтримки Головного управління Держпродспоживслужби у Полтавській області, ДП «Полтава-стандартметрологія», Інституту післядипломної освіти Національного університету харчових технологій.

 

 

У перший день семінару були розглянуті питання, що стосуються перспектив розвитку сировинної бази молочної промисловості; державного контролю і нагляду за якістю та безпечністю молочної продукції; перспектив торгівлі молокопереробних підприємств з країнами ЄС; гармонізації нормативної документації до законодавства ЄС, а також  новини законодавчої та нормативної бази, щодо виробництва молочної продукції.

 

У ході семінару компаніями «Інвестлаб» та «ІКФ-Сервіс Плюс»  було представлено сучасне лабораторне обладнання для контролю показників складу і якості молока та молочної продукції.

 

Наступного дня роботи семінару доповідачі виступили з таких актуальних тем як впровадження на молокопереробних підприємствах систем якості та безпечності харчової продукції, впровадження нових технологій та обладнання для виробництва молочних продуктів, заходи щодо підвищення виходу сирів та сирних продуктів; використання сучасних заквашувальних культур для ферментованих молочних продуктів і т.і.

Учасники семінару ознайомилися новинами законодавства, сучасним обладнанням і новітніми технологіями для виробництва молочних продуктів, а також лабораторним обладнанням для контролю якості молока та молочних продуктів, що безумовно допоможе їм у повсякденній роботі.

 

 

 

Г.М. Ножечкіна-Єрошенко,

координатор семінару, к.т.н., професор кафедри харчових технологій

 

Мітки: 

Діяльність: