Випускник Університету Євгеній Богодайко отримав державну нагороду – орден «За заслуги» І ступеня

17 вересня 2021 року Президент України Володимир Зеленський вручив державні нагороди представникам Національної паралімпійської збірної, які представляли Україну на XVI літніх Паралімпійських іграх у Токіо. Глава держави нагородив спортсменів орденами «За заслуги» і медалями «За працю і звитягу».
У складі Національної паралімпійської збірної України виступав випускник Полтавського державного аграрного університету Євгеній Богодайко, один із найуспішніших паралімпійців сучасної України, багаторазовий чемпіон Європи та світу, багаторазовий призер Паралімпійських ігор. На Паралімпіаді-2020 в Токіо він виборов золоту медаль, змагаючись на дистанції 100 м брасом, і бронзову – на дистанції 50 м вільним стилем.

 

 

За значний особистий внесок у розвиток паралімпійського руху, досягнення високих спортивних результатів на XVI літніх Паралімпійських іграх у місті Токіо (Японія), виявлені самовідданість і волю до перемоги, утвердження міжнародного авторитету України Указом № 470/2021 «Про відзначення державними нагородами України» Президент України Володимир Зеленський нагородив Євгенія Богодайка орденом «За заслуги» І ступеня.
Від імені викладацького та студентського складу Університету вітаємо Євгенія з такими значними не лише для нього, але й усієї України досягненнями та бажаємо йому подальших перемог!