«Виробляючи якісне молоко – піклуємося про здоров’я людей»

14 лютого 2018 року Громадської спілкою «Полтавське товариство сільського господарства» ініційовано проведення круглого столу на тему «Виробляючи якісне молоко – піклуємося про здоров’я людей», участь у якому взяли представники провідних аграрних підприємств Полтавської області, освітяни, науковці, представники департаменту Агропромислового розвитку Полтавської ОДА.

Питання, що обговорювалися були розподілені за трьома напрямками:

  • технологія виробництва та якість молока;
  • якість молока та здоров’я людини;
  • молочна галузь Полтавщини, шляхи її подальшого розвитку.

Як зазначила ректор Полтавської державної аграрної академії, професор Валентина Іванівна Аранчій: «На сьогоднішній день проблема якості молока в Україні стоїть гостро. Основною причиною даної проблеми є те, що значна кількість молока-сировини (близько 80%) на молокопереробні підприємства потрапляє від населення і лише 20 % від молочних ферм».

Валентина Іванівна вважає, що проблему підвищення якості молока необхідно вирішувати на державному рівні, тобто стимулювати капітал до інвестування у розвиток крупних молочнотоварних ферм, а також створити необхідні умови для розвитку фермерських господарств, які зможуть організувати виробництво молока належним чином, а значить відповідної якості.

Молоко і молочні продукти – це продукти щоденного вжитку, важливо, що це продукти, які вживають діти, а значить до їх якості та безпечності ставляться високі вимоги. Тому для забезпечення якості, безпечності і конкурентоспроможності вітчизняної молочної продукції необхідна якісна сировина. Отже виробляючи якісне молоко – значить піклуватись про здоров’я людини, і в цілому, про здоров’я нації.

Заслухавши та обговоривши питання виробництва молока, як одного з основних продуктів харчування учасниками було прийнято відповідну резолюцію.

 

Прес-служба академії.