Вивчення механізмів роботи системи з надання безоплатної правової допомоги

Майбутні фахівці з публічного управління вивчають механізми роботи системи з надання безоплатної правової допомоги.

19 червня 2018 року в Полтаві в приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області відбулося засідання круглого столу на тему: «Завдання та механізми роботи системи з надання безоплатної правової допомоги».

Учасниками засідання стали керівники та працівники Регіонального, Першого та Другого полтавських місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також – викладачі кафедри публічного управління та адміністрування та здобувачі СВО «Бакалавр» зі спеціальності «Публічне управління та адміністрування» Полтавської державної аграрної академії.
Круглий стіл проведено в рамках обласної Програми правової освіти населення на виконання Меморандуму про співробітництво між РЦ та Полтавською державною аграрною академією.
Модератором заходу був директор Регіонального центру Олександр Черчатий, який відзначив: «Інформування громадян та вияснення їх думки щодо основних завдань та механізмів роботи системи з надання безоплатної правової допомоги є важливим завданням для всіх працівників системи».

Перший заступник директора Регіонального центру з надання безплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області, д. держ. упр., проф. Микола Лахижа презентував напрями співпраці з органами влади та громадськістю, а керівники та працівники місцевих центрів – Людмила Бубир, Світлана Чернова та Владислав Шамайда розкрили особливості роботи місцевих центрів та бюро правової допомоги.
Здобувачі вищої освіти ознайомилися з матеріалами презентації «Актуальні питання розвитку правової спроможності розвитку територіальних громад на Полтавщині».

Викладачів та студентів академії цікавили в першу чергу методи роботи структур системи безоплатної правової допомоги, механізми надання правової допомоги, перспективи розвитку системи тощо.
Учасники заходу також обговорили механізми взаємодії в разі виникнення порушень прав людини.
Зустріч здобувачів вищої освіти СВО «Бакалавр» зі спеціальності «Публічне управління та адміністрування» Полтавської державної аграрної академії закінчилася екскурсію по приміщеннях Регіонального та Другого полтавського місцевого центрів з надання БВПД.