«Яблуневий сад»: Екофест за участю ПДАА

У суботу, 14 вересня 2019 р. викладачі та студенти ПДАА стали активними учасниками екофестивалю «Яблуневий сад» в селі Мачухи Полтавського району.

Екофестиваль «Яблуневий сад» – один із переможців конкурсу екологічних громадських ініціатив Полтавської області. Його організували з метою підтримки місцевих аграріїв, які вирощують екологічно чисту продукцію. У програмі Екофесту були: «містечко майстрів», квіткова локація, дегустація вин, фотозона, виставки, локація домашніх тварин, екскурсія до музею олії, розваги для дітей, hand made, різноманітні конкурси.

Перший проректор ПДАА професор Павло Вікторович Писаренко виголосив вітальне слово до Екофесту, відзначив актуальність екологічних питань для громади. Ним було проведено майстер-клас з використання засобу для боротьби з амброзією «Амбростоп», що викликало щиру зацікавленість багатьох учасників та гостей заходу.

Викладачі кафедри публічного управління та адміністрування Тамара Миколаївна Лозинська, В’ячеслав Петрович Писаренко, Ольга Іванівна Сердюк, Тетяна Олексіївна Щетініна, Ольга Володимирівна Мирна, а також здобувачі вищої освіти 1 та 4 курсів відповідної спеціальності забезпечили локацію кафедри на алеях Екофесту. Це дало можливість розповісти учасникам заходу про актуальність підготовки фахових управлінців з питань місцевого самоврядування для Полтавського регіону. Організаційну роботу локації забезпечував Дмитро Кулаков (1 курс).

Для кафедри публічного управління та адміністрування особливо приємно відзначити, що серед керівників Мачухівської ОТГ, ініціаторів та організаторів екологічного фестивалю «Яблуневий сад» є аспірантка кафедри Любов Миколаївна Шерстюк.

Важливою складовою програми Екофесту стали заходи, проведені викладачами кафедри та нашими студентами для школярів та наймолодших учасників фестивалю. У спеціально підготовленій зоні для дитячого інерактиву студентки 4 курсу Будаква Валерія та Барановська Ірина виступили модераторами низки інтерактивних ігор під загальною назвою «Екологічний Playstation». Веселий настрій гри не залишив байдужими і викладачів кафедри, тому вони також потрапили у цей радісний вир. Приємним подарунком для наймолодших учасників Екофесту стала можливість одержати веселу розмальовку на екологічну тематику від справжніх майстринь − студенток 1 курсу Сіпакової Катерини та Кочур Владислави.

У ході урочистостей учасники екологічного фестивалю «Яблуневий сад» в селі Мачухи були нагороджені грамотами сувенірами. Одержуючи відзнаку Екофесту з вітальним словом виступила завідувач кафедри публічного управління та адміністрування професор Тамара Миколаївна Лозинська. Вона наголосила на важливості подібних заходів для згуртування територіальної громади, зростання її фінансового добробуту та побажала фестивалю подальших успіхів.

Потужний творчий запал додав до концертної програми Екофесту виступ одного з кращих музичних колективів ПДАА вокального ансамблю «Мала-Хіт».

У подарунок для учасників Екофесту були організовані фотозони, які дарували посмішки, гарний настрій та осінні миттєвості на згадку.

 

Діяльність: