Забезпечення права вибору навчальних дисциплін ЗВО ФАТЕ в 2020/2021 н. р.

На факультеті агротехнологій та екології 10 лютого 2021 року  к. с.-г. н., асистентка кафедри селекції, насінництва і генетики Рибальченко А. М. провела кураторську годину для студентів першого курсу 3-ї групи спеціальності 201 «Агрономія» із застосуванням дистанційних технологій. Кураторська година була присвячена особливостям забезпечення права вибору навчальних дисциплін здобувачами вищої освіти факультету агротехнологій та екології в 2020/2021 навчальному році.

До відома студентів було доведено, що студенти, які здобувають вищу освіту за бакалаврським рівнем на 3-й і 4-й семестри, вибирають для вивчення:

- по одній міжфакультетській дисципліні на семестр (обсяг навчальних дисциплін за вибором становить 3 кредити ЄКТС, підсумковий семестровий контроль – залік);

- по одній навчальній дисципліні на семестр із переліку факультетських вибіркових навчальних дисциплін (обсяг навчальних дисциплін за вибором становить 4 кредити ЄКТС, підсумковий семестровий контроль – залік).

Також студенти мають обрати навчальні дисципліни в межах переліку вибіркових навчальних дисциплін освітньо-професійної програми, за якою вони навчаються.

Студенти дізналися, що на сайті Полтавського державного аграрного університету можна проглянути Інструкцію щодо вибору навчальних дисциплін, ознайомились із Положенням про забезпечення права на вибір здобувачами вищої освіти навчальних дисциплін, з каталогами вибіркових навчальних дисциплін для вибору в 2020/2021 навчальному році та отримали змістовну інформацію про представлені дисципліни, утворення нових «змішаних» академічних груп і про особливості процесу вибору в персональному електронному кабінеті.

Тематика кураторської години зумовлена необхідністю процедур вибору здобувачами вищої освіти ПДАУ навчальних дисциплін.

 

 

Аудиторія: 

Діяльність: