Захист курсових проєктів студентами спеціальності «Харчові технології»

З 7 по 11 грудня 2020 року на кафедрі харчових технологій вперше відбувся захист курсових проєктів із дисципліни «Проєктування підприємств молочної і м’ясної галузей» студентів спеціальності «Харчові технології» груп ХТ_бд_21 стн і ХТ_бд_2017. Теми курсових проєктів і склад комісії були затверджені на засіданні кафедри ще на початку навчального року й оприлюдненні на кафедрі та в дистанційній системі Moodle. Комісія у складі завідувачки кафедри доцентки Будник Н. В., професора, д. т. н. Сукманова В. О., доцентки Дубової Г. Є. працювала над оцінюванням представлених проєктів і була об’єктивною під час підбиття підсумків. На початку роботи комісії завідувачка кафедри Будник Н. В. наголосила про важливі питання академічної доброчесності та ознайомила студентів із процедурою оцінювання захисту.

Під час виступу Даніїла Савенка з курсовим проєктом на тему «Проєкт цеху рідких дієтичних кисломолочних продуктів потужністю 40 т незбираного молока за добу на молокозаводі потужністю 100 т/зм» і Альони Коновалової з проєктом сирцеху потужністю 80 т незбираного молока за зміну на сирзаводі потужністю 120 т/зм були обговорені питання подальшого розвитку та запровадження інновацій у запроєктованих підприємствах.  

 

Після захисту курсових проєктів студенти спілкувались із керівниками з приводу продовження роботи над проєктами бакалавра, оскільки у багатьох здобувачів вищої освіти теми бакалаврських проєктів є продовженням розпочатих кроків у курсовому проєктуванні.

Під час захисту студентки Катерина Іванись і Владислава Романова з проєктами сирцехів потужністю 68, 70 т незбираного молока за зміну на сирзаводі потужністю 100 т/зм, виконаними під керівництвом професорки Ножечкіної-Єрошенко Г. М., обстоювали прийняті ними проєктні рішення щодо розстановки і підбору обладнання, демонстрували знання технології виробництва, розрахункових і прийнятих площ приміщень тощо.

Слід відзначити доповідь Даниїла Квітка, який доклав багато зусиль, щоб його курсовий проєкт високо оцінила комісія. Студент доповів присутнім на захисті особливості виготовлення паштету м’ясного та обґрунтування розстановки обладнання в запроєктованому цеху.

Можна вважати, що студенти під час захисту своїх проєктів і робіт подолали психологічний бар’єр і впевнено підійдуть до захисту бакалаврських робіт з елементами проєктування.

Робочі моменти захистів: 

 

Після завершення студенти відзначили, що захист курсового проєкту є добрим тренувальним випробуванням перед атестацією бакалаврів у наступному році.

Аудиторія: 

Діяльність: