Засідання круглого столу «Кібербезпека корпоративних інформаційних систем» на базі кафедри інформаційних систем та технологій

11 березня 2021 року на базі кафедри інформаційних систем та технологій Полтавської державної аграрної академії відбулося засідання круглого столу «Кібербезпека корпоративних інформаційних систем». Робота проходила за такими напрямами: прикладні аспекти захисту корпоративних інформаційних систем, багаторівневий захист інформаційних систем, штучний інтелект як складова системи кібербезпеки.

У засіданні взяли участь викладачі та студенти кафедри інформаційних систем та технологій Полтавської державної аграрної академії, а також представники ІТ-компанії «Norse.co» (Норвегія), ЦНДІ ОВТ ЗС України (м. Київ), управління інфраструктури та цифрової трансформації Полтавської ОДА, управління держспецзв’язку в Полтавській області, кафедри логістичного управління та безпеки руху на транспорті Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля (м. Сєвєродонецьк), Луганського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (м. Сєвєродонецьк).

Під час дискусії були розглянуті питання сучасних підходів до організації віддаленого доступу в ІТ-компанії, контролю та управління доступом до неструктурованих даних, механізмів захисту уніфікованих комунікацій, а також використання штучного інтелекту для захисту корпоративних мереж. Крім цього, спікери проінформували аудиторію про досить цікаві новинки, що були анонсовані на конференції «Ignite 2021».

Під час роботи круглого столу використовувалась ІТ-інфраструктура навчально-дослідної лабораторії інтелектуальних систем, комп’ютерних мереж та Інтернету речей. Це дозволило не тільки провести засідання за змішаною формою з дотриманням існуючих санітарних вимог, але і спостерігати за наочними прикладами, що демонструвалися під час обговорення.

 

Аудиторія: 

Мітки: 

Діяльність: